Crna hronika

Rasvijetljen napad na Grand i Golubovića, dvoje uhapšeno

Autor mondo.me Izvor Vijesti

Uprava policIje rasvijetlila je podmetanje ekspolozivne naprave na UO "Grand" iz 2015. i napad na imovinu policijskog službenika Duška Golubovića koji se takođe dogodio 2015.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Kako je na konferenciji za novinare kazao načelnik Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije u Centru bezbjednosti Podgorica Miloš Vučinić uhapšena su dva lica za jednim se intenzivno traga.

Zbog ovih krivičnih djela uhapšeni su J.G. iz Podgorice koji je navodno direktni izvršilac i B.M. koji je prema tvrdnjama policije vozio J.G..

Nalogodavcem tih napada, policija je označila Z.M., koji je u bjekstvu.

“Uhapšen je neposredni izvršilac ovih krivičnih djela i lice koje je pružilo neophodnu logistiku. Lice za koje se sumnja da je organizovalo okrivično djelo nalazi se u bjekstvu”, kazao je Milovan Pavićević.

Povodom oštećenja spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka na Ravnom lazu, Pavićević je istakao da je policija brzo reagovala i procesuirala izvršioca tog vandalskog čina.

“Izvršilac tog pravnički rečeno krivičnog djela od ranije je poznat policiji i bezbednosnim službama. To lice je samostalno i u grupi ispoljavalo ekstremističke i rušilačke stavove kroz uništavanje javnih površina iscrtavanjem grafita i ometanjem policajaca u vršenju službenih dužnosti”, kazao je Pavićević.

Pavićević je, govoreći o medijskim navodima da su ga policijski službenici maltretirali, kazao da osumnjičeni nije imao primjedbu na rad policijskih službenika i tužilaštva.

“Reakcije medija i javnosti tumačim kao naknadnu pamet i naknadnu reakciju, a u dnevno političke svrhe i nemam namjeru da ih komentarišem”, rekao je Pavićević.

On je poručio da će policija insistirati na profesionalnom postupanju.

Tagovi