Crna hronika

ZAŠTO BAŠ ONI: SVE GREŠKE napadača na Zvicera

Autor mondo.me Izvor Kurir

Ukrajinska policija u utorak veče je uhapsila dvojicu Srba i dvojicu Crnogoraca, osumnjičenih da su nekoliko sati prije toga u Kijevu pokušali da ubiju Radoja Zvicera (38), navodno jednog od vođa "kavačkog klana" iz Kotora.

Izvor: Kurir, Policija Ukrajine

Oni su locirani i privedeni u Odesi, tokom bjekstva i pokušaja da se ilegalno prebace u Moldaviju.

Zvicer je izrešetan u srijedu oko 18 sati u luksuznoj četvrti u Kijevu, u kojoj je živio s porodicom.

Sve greške napadača

Napadače na Radoja Zvicera kamere su snimile čak dva puta i to prilikom pokušaja ubistva i kada su pokušali da zapale vozilo kojim su se dovezli do mjesta likvidacije.

Analizirajući snimke ovog pokušaja egzekucije kavčanina eksperti kažu da su Zvicera pokušali da ubiju amateri. Kako drugačije nazvati ekipu, koju kamere snime u dva ključna trenutka prilikom atentata i kada su palili dokaze, na osnovu kojih ih je policija i vrlo lako pronašla i nešto kasnije uhapsila.

Dokaz koliko su nesposobni jeste i da je pucač sa svega tri metra ispalio sedam hitaca, a nije prišao da ovjeri Zvicera, što je inače standardni metod egzekucije.

Zbog pokušaja ubistva, uhapšeni su i crnogorski državljani Stefan Đukić (30), za kojim je na snazi bila crvena potjernica Interpola zbog ubistva Jovana Klisića u Baru 2019, Emil Tuzović (30), kao i jedan državljanin Sjeverne Makedonije.

Zvicer je teško ranjen u grudi i stomaki za njegov život se bore ljekari.

5 GREŠAKA

1. greška - snimile ih kamere prilikom pokušaja ubistva

2. greška - snimile ih kamere prilikom uništavanja vozila

Izvor: Youtube/PrintScreen



3. greška - povrijedili sebe prilikom uništavanja dokaza

4. greška - u poluzapaljenom automobilu pronađeno oružje kojim je izvršen pokušaj atentata

5. greška - pucač promašio metu iz male blizine i interesantno je da ga nije ovjerio, što je inače standardni metod egzekucije.

Zašto baš ONI

Zanimljiv je odabir ljudi koji su uzeti za napad na Zvicera. Izborom Balkanca, kako se sumnja, poslata je poruka da iza pokušaja ubistva stoji suprotan klan, ali ne isključuje se mogućnost da je "neko želio da samo tako izgleda".

Šta je sve nađeno kod uhapšenih

Više mobilnih telefona, više komada oružja, prigušivači i municija, dvije video-kamere, isti potpis

UŽIČANIN UČESTVOVAO I U LIKVIDACIJI BALTIĆA?

Istražitelji sumnjaju da je Užičanin D. H. organizovao i likvidaciju Davorina Baltića, koji je izrešetan na Vračaru prije dvije godine.

"Način na koji je izvedeno ubistvo Baltića i pokušaj ubistva Zvicera vrlo su slični. U oba slučaja pucala su dvojica napadača koja su se do žrtve dovezla automobilom, izašla iz njega i počela da pucaju. Takođe, i likvidaciju Baltića snimile su nadzorne kamere", pojašnjava sagovornik iz istrage.