Crna hronika

POHAPŠENI NAPADAČI NA ZVICERA: Srbin, Crnogorac i Makedonac sasuli 5 HITACA

Autor mondo.me Izvor Kurir

Napadači na šefa kavačkog klana Radoja Zvicera koji je juče teško ranjen u centru Kijeva, u Ukrajini uhapšeni su u tom gradu.

Izvor: Kurir, Policija Ukrajine

Kako je saopštila tamošnja policija, uhapšene su četiri osobe , a riječ je o državljanima Crne Gore, Srbije i Makedonije.

Osumnjičeni za napad na Zvicera prilikom hapšenja su pružali otpor i pokušali su da pobjegnu tamošnjoj policiji, međutim oni su uspjeli da ih savladaju.

Jedan od njih se, kako navodi policija te zemlje, nalazi na međunarodnoj potjernici zbog ubistva.

Prema riječima šefa Nacionalne policije Igora Klimenka, oni su stigli u Ukrajinu početkom maja, unaprijed kupili vozila, automatsko oružje i organizovali nadzor nad budućom žrtvom i njenom porodicom.

"Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, dvojica počinilaca ušli su u automobil i napustili mjesto zločina. Stotine metara kasnije otišli su i zapalili automobil kako bi uništili dokaze", saopštio je ukrajinski zvaničnik.

Ubrzo nakon pucnjave, ukrajinska policija je utvrdila rutu kretanja osumnjičenih koji su namjeravali da napuste zemlju van carinske kontrole, na granici između Ukrajine i Moldavije. Kako je utvrđeno da su napadači naoružani, u policijsku akciju su uključeni i pripadnici specijalne jedinice KORD.

"Službenici Državnog odjeljenja za istrage, Odeljenja za kriminalističku istragu su ujutro privele četiri osobe na ulazu u Odesu", rekao je Klimenka.

Osumnjičeni su pritvoreni u skladu sa Krivičnim postupkom Ukrajine, i hitne istražne radnje su u toku.

Izvor: Printscreen

Prema pisanju pojedinih beogradskih medija, Zvicer je navodno ubijen u ovom napadu ali zvanične potvrde zasad još nema.

Podsjetimo, kako je javio ukrajinski portal Obozrevatel, nepoznati napadači starosti između 35 i 45 godina su posle zločina zapalili automobil "smart" i umalo i sami stradali jer je auto buknuo i jedan od napadača je zadobio opekotine po tijelu. Oni su uspjeli da pobjegnu sa lica mjesta.