Crna hronika

U Kijevu izrešetan Radoje Zvicer: Vođa kavačkog klana u kritičnom stanju!

Autor mondo.me Izvor Standard

Vođa „kavačkog klana“ Radoje Zvicer teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila danas u 18 časova i 20 minuta u Kijevu, saznaje portal Standard.

Izvor: iStock / Getty Images Plus

Zvicer je hospitalizovan i nalazi se u kritičnom stanju, piše Standard.

Ukrajinski portal Obozrevatel prenosi da se  napad dogodio u blizini elitnog stambenog kompleksa u kijevskom okrugu Pečersk, a na džavljanina Crne Gore pucale su dvije osobe za kojima se intenzivno traga.

Isti portal piše i da su napadači na Zvicera ispalili više od 10 hitaca. Oni su nakon pucnjave zapalili automobil, prilikom čega je plamen zahvatio jednog od njih.

Kijevska policija opisuje jednog od napadača  kao muškarca između 30-45 godina, visine 185 cm koji ima opekotine na licu.

Zvicer je visoko pozicionirani vođa kavčana, koji već neko vrijeme ne živi u Crnoj Gori, ali, kako istražitelji sumnjaju, rukovodi članovima ove kriminalne organizacije i sumnja se da je umiješan u naručivanje ubistava na našim prostorima.

Prilikom hapšenja Maria Miloševića i Strahinje Đakovića u julu 2018. godine u Prištini, kako su pisali srpski mediji, sumnja se da je i Zvicer bio u tom gradu, ali da mu je u poslednjem trenutku dojavljeno hapšenje, te je on pobjegao u poslednjem trenutku i nestao sa radara policije.

Crnogorska policija već godinu dana traži Zvicera kako bi ga saslušala u više istraga o ubistvima koja su se dogodila u ratu kotorskih klanova, ali on zvanično nije osumnjičen ni za jedan od tih zločina.

Tagovi