Crna hronika

Pritvor od 30 dana za Bijelopoljce koji su uništavali zastave Crne Gore

Autor mondo.me Izvor Vijesti

Vijeće Osnovnog suda u Bijelom Polju odredilo je jednomjesečni pritvor B. Ć. (20) i R. Ć. (22) iz tog grada zbog osnovane sumnje da su uništili zastave Crne Gore. "Alkohol je kriv za sve", rekli su oni.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Njih dvojica se terete da su 23. maja u vremenu od 3 do 3.20 časova, u Bijelom Polju, polomili i bacili 13 zastava Crne Gore koje su bile istaknute povodom Dana nezavisnosti.

Crnogorska policija je ranije saopštila da je privela tri osobe osumnjičene za krivično djelo povrede ugleda Crne Gore. Dvojica su zadržana u pritvoru zbog sumnje da bi "mogli da ponove krivično djelo". Treći je pušten na slobodu.

B.Ć. je u policiji i pred tužiocem Jelenom Vučetić priznao da su on i R.Ć skinuli nekoliko zastava, ali da su to učinili jer su bili pijani, prenose Vijesti.

Rekao je da zastave nisu bacali u kontejner, već ostavili pored stubova sa kojih su skinute.

"Ja sam Crnogorac, imam crnogorsko porijeklo i državljanstvo. Poštujem državu i zastavu Crne Gore. Jednu zastavu držim istaknutu u svojoj sobi i za sve što se desilo krivim alkohol, jer do ovoga ne bi došlo da isti nisam konzumirao", rekao je on.

Drugi osumnjičeni, R. Ć. rekao je da jeste skakao, ali da nije ni dohvatio nijednu zastavu.

"Ja i moji drugovi nismo imali namjeru da skrnavimo državne simbole Crne Gore, ovo je naša država, a ovo dohvatanje zastave je za mene i moje drugove bio više izazov. Žao mi je što je došlo do nastale situacije i što sam uopšte pokušavao da dohvatim platno postavljenih zastava", rekao je on.

Sva trojica su rekli da su bili pijani te noći.