Crna hronika

Spornu fotografiju šerovao sa stranice Kinološkog saveza

Autor mondo.me

Nikšićanin Slavko Đukić, pritvoren zbog toga što je na Fejsbuku objavio fotografiju psa ogrnutog crnogorskom zastavom, objasnjio da je spornu sliku samo šerovao sa oficijalne stranice Kinološkog saveza Crne Gore gdje je objavljena 16. juna prošle godine!

Izvor: Printscreen/Facebook

Uprava policije jutros je izdala saopštenje da je u Nikšiću lišen slobode S.Đ.  (41) iz tog grada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

"On je ovo krivično djelo počinio na način što je na jednoj društvenoj mreži objavio fotografiju na kojoj je bio pas prekriven državnom zastavom Crne Gore sa uvrjedljivom objavom", saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu bio priveden nadležnom državnom tužiocu na dalje postupanje.



Par sati nakon što smo objavili ovu informaciju kontaktiroa nas je Slavko Đukić, koji je osumnjičen za navedeno djelo, objasnivši da je spornu fotografiju samo šerovao sa zvanične stranice kinološkog saveza Crne Gore, te da mu nije bila namjera da povrijedi ugled države.

Ni na kraj pameti mi nije bilo da omalovažavam crnogorsku zastavu šerovanjem ove fotografije. Kako se i sam bavim kinologijom kao uzgajivač Kavkaskih ovčara, znam da je na takmičenjima praksa da se pas pobjednik ogrne državnom zastavom. To rade i vlasnici pasa iz Njemačke, Rusije I drugih država”, kaže za MONDO Đukić.



On dodaje da je jutros saslušan kod tužioca I pušten na slobodu nakon što se sinoć sam javio na poziv da u svojstvu građana da izjavu.

U Centar bezbjednosti u Nikšiću došao sam juče u 15:33, i u pritvoru proveo noć da bih jutros bio pušten na slobodu nakon što sam dao izjavu pred tužiocem. U policiji su se korektno ponašali prema meni a u izjavi tužiocu naveo sam da nije riječ o mojoj već fotografiji koja već o fotografiji koja skoro godinu stoji na oficijelnoj stranici Kinološkog saveza Crne Gore, te da njeno objavljivanje nije bilo upereno protiv zastave Crne Gore, naročito imajući u vidu ustaljenu praksu na kinološkim izložbama”, prokomentarisao je Đukić.