Crna hronika

Odloženo suđenje za ubistvo, čeka se nalaz o psihičkom stanju Stanovića

Autor mondo.me Izvor Dan

Suđenje Arseniju Stanoviću, koji je optužen za ubistvo ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove, odloženo je za 6. jul jer još nije gotov nalaz vještaka koji su trebali da se izjasne o psihičkom stanju okrivljenog u vrijeme izvršenja krivičnog djela

Izvor: MONDO

Stanović se sumnjiči da je u maju 2018. godine u Kotoru ubio Anastasiju Lašmanovu.

Prema navodima iz optužnice, on je žrtvi zadao više udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa.

Djevojka je 11. maja pronađena mrtva u stanu u Kotoru. Samo dan nakon što je pronađeno njeno beživotno tijelo, inspektori su imali saznanja koja su ukazivala da je Arsenije Stanović mogući izvršilac. U prilog tim tvrdnjama prikupili su brojne dokaze.

Stanović je uhapšen 18. juna u Tirani, gdje se skrivao. Prilikom hapšenja, sa njim je bio njegov otac Zoran Stanović, smijenjeni šef ispostave granične policije na tivatskom aerodromu.

Stanović je odmah nakon zločina i legalno prešao u Albaniju i krio se u Skadru i Tirani. Istražitelji sumnjaju da mu je u tome pomogao otac, koji je četiri dana nakon zločina smijenjen sa dužnosti.

Kod Arsenija Stanovića su nakon hapšenja pronađene falsifikovane putne isprave koje je, kako se pretpostavlja, trebalo da iskoristi za bijeg u Sjedinjene Američke Države.

Arsenije Stanović je ranije bio u emotivnoj vezi sa ubijenom ukrajinskom državljankom.