Crna hronika

Srbiji poslati papiri za izručenje Nikole Mršića zbog ubistva Lenca

Autor mondo.me Izvor Dan

Dokumentacija za ekstradiciju Kotoranina, crnogorskog državljanina, Nikole Mršića koji je uhapšen 8. marta na teritoriji Srbije, stigla je nadležnim organima Srbije

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/ipopba

Kako Dan saznaje, urađeno je rješenje o ekstradiciji Mršića koja bi trebalo da bude realizovana u narednom periodu, nakon što bude poslata i ministru pravde na potpisivanje. On važi za osobu blisku škaljarskom klanu.

Za Kotoraninom je bila raspisana međunarodna potjernica jer je osumnjičen za ubistvo fudbalera iz Kotora Gorana Lenca, kao i za pokušaj ubistva Milana Jovićevića. Takođe, tereti se i za stvaranje kriminalne organizacije.

Lenac je podlegao povredama u bolnici u Risnu od posledica ranjavanja na pomoćnom stadionu „Bokelja” u Kotoru. Fudbaler nije imao kriminalni dosije. Inspektori su sigurni da je jedini njegov “grijeh” bio što je imao bliske prijatelje među članovima kavačkog klana. To ga je, kako se sumnja, koštalo života.

Lenac, koji je često pomgao mlade kotorske fudbalere, likvidiran je tokom treninga u trenutku dok je u društvu prijatelja namjeravao da se odmori na klupi pored samog ulaza u fudbalski stadion.

Prema svjedočenju očevidaca, njemu je ubica mučki prišao s leđa i hladnokrvno mu pucao u potiljak oružjem koje je imalo prigušivač.