Crna hronika

O otpustu Mandića Viši sud odlučuje 29. maja

Autor mondo.me Izvor Dan

U podgoričkom ‘Višem sudu za 29.maj je zakazano ročište za odlučivanje o uslovnom otpustu Damira Mandića, osuđenog za saučesništvo u ubistvo glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića, prenosi Dan.

Izvor: YouTube/screenshot

Inače, Mandić je prije nekoliko mjeseci dobio mogućnost da vikendom izlazi iz zatvora i koristi godišnji odmor u krugu porodice, ali i ostale benefite.

Prema Zakonu o izvršenju kazni zatvora, novčanih kazni i mjera bezbjednosti, o uslovnom otpustu odlučuje sud koji je i izrekao presudu. Propisano je da takvu povoljnost može tražiti osuđenik koji iza rešetaka provede dvije trećine kazne, ali pod određenim uslovima.

Za Mandića mora biti pribavljena i bezbjednosna procjena, s obzirom da je u zatvoru zbog krivičnog djela čijim izvršenjem je nastupila smrtna posledica.

Možda ce vas zanimati

U slučaju da mu odobre da ostatak kazne izdrži van spuškog zatvora, Mandiću može biti izrečena mjera zabrane prilaska određenim mjestima i osobama, napuštanja mjesta prebivališta i drugo. Ukoliko mu ne odobre uslovni otpust, Mandić novu molbu može podnijeti za šest mjeseci.

Tagovi