Crna hronika

Osoba iz Južne Amerike častila osumnjičenog za ubistvo Klisića stanom!

Kontrola optužnice protiv Stefan Đukić, osumnjičenog za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića 1. novembra prošle godine u Baru, odložena je za 25. maj.

Izvor: MONDO

Optužnim aktom obuhvaćeno je još sedam osoba koje se terete za stvaranje kriminalne organizacije, piše Pobjeda.

Jučerašnje ročište odloženo je zbog nedolaska optužene Z. Đ.

Predsjednik vanraspravnog vijeća sudija Boris Savić konstatovao je da u spisima predmeta ne postoji dokaz da je optužena Z.Đ. uredno primila poziv i optužnicu zbog čega nisu bili ispunjeni uslovi za održavanje ročišta.

Đukićeva supruga, majka i polubrat – D. M. , Z. Đ., V. L., zatim M. V. (27), H. M. (44), A. G. i B. V. terete se za stvaranje kriminalne organizacije.

U optužnici je navedno više dokaza na osnovu kojih je razotkivena grupa, između ostalog pretresom mobilnog Z. Đ. pronađena je komunikacija sa sinom V. L. koji je bio memorisan kao “Toto Rina“ (on je bio prvi čovjek Cosa Nostre).

“Iz listinga iz 2019. godine proizilazi da Z. Đ. kritikuje V. L. što je za 15 dana potrošio 12.000 eura, te dolazi do svađe, gdje V.L. jasno govori da to nju ne treba da zanima jer je te pare sam zaradio, a njen zadatak je da ih samo podiže kada joj on to kaže. Ovo su samo neke od komunikacija koje su pronađene pretresom telefona.

Takođe, iz podataka koji su dobijeni pretresom telefona, proizilazi da je tokom jula 2019. godine komunicirala preko Vocapa sa osobom koja je upisana u njenom telefonu kao „Esteban“, što je bio konspirativno ime za njenog sina Stefana Đukića

U toj prepisci Stefan Đukić se raspituje za polubrata. Nakon toga od nje traži da podigne sa kartice 1.500 eura kako bi se platili advokati za V.L. Na to mu Z.Đ. odgovara da će im dati karticu i objasniti im kako se podiže novac na bankomatu. Iz ove komunikacije nedvosmisieno proizilazi da je okrivljena Z.Đ. raspolagala novčanim sredstvima za potrebe osoba za koje postoji osnovana sumnja da su članovi kriminaine organizacije" piše u optužnici, čije djelove prenosi Pobjeda.

Kako je u optužnici navedeno, Z. Đ. je ostvarila komunikaciju sa osobom koja je u njenom telefonu upisana kao „Desperado“ pa je, prema nalazima iz istrage, utvrđeno da se radi o ženskoj osobi - sestri Stefan Đukić.

Okrivljena pita tu da li se Stefan Đukić javljao, te da li joj se brat pohvalio jer ga je neki čovjek častio da izabere dvosoban stan u Podgorici. Iz komunikacije jasno proizilazi da okrivljena Z. Đ. ima uvid u kriminalne aktivnosti, s obzirom na to da je Stefan Đukić čašćen dvosobnim stanom od neke osobe, a ta osoba je iz Južne Amerike, koja ga je i prethodno čašćavala novcem. Z. Đ. u daljoj komunikaciji objašnjava da je to ista osoba koja je izvjesnog Bojana častila kućom u Budvi, čija vrijednost je 500.000 eura”,  piše u optužnici.

Pretresom mobilnog telefona Đurović, proizilazi da je iz svog telefona izbrisala kontakte iz imenika, i to „BG Stefov“; „Bojan Vuksanović“; „Daca Daca“; „Daca S“; „Daca Stefova“; „Desperado“, “Momo“ iz čega se zaključuje da je okrivljena pokušala da prikrije svoju komunikaciju sa okrivljenim a koja je dovodi u vezu sa krivičnim djelima.