Crna hronika

Ne otkriva nalogodavce: Plaćeni ubica trebao da likvidira Nilovića

Autor mondo.me Izvor Kurir

Sumnja se da uhapšeni Miloš Miljanović, navodno blizak kavačkom klanu, nije sam učestvovao u napadu na Miloša Nilovića Runju i da je njegov saučesnik najvjerovatnije bio u bašti lokala ili bar u njenoj blizini

Napad na Vračaru.
Izvor: MONDO

Posle brze akcije policije u kojoj je - nekoliko sati posle neuspješnog napada na Miloša Nilovića Runju (31) iz Nikšića u bašti kafića na Vračaru u Beogradu - uhapšen Crnogorac Miloš Miljanović (33), istražitelji pokušavaju da razotkriju naručioce likvidacije, ali i pomagače.

Kako otkriva izvor Kurira, Miljanović je poslije hapšenja odbio da kaže bilo šta, ali postoje dokazi koji ukazuju da nije sam učestvovao u „zločinu“, kao i da je u kafić na Vračaru u kom je sjedeo Runjo, za kog policija tvrdi da je blizak „škaljarcima“, otišao po nečijem nalogu.

- Pregledaju se kamere sa okolnih zgrada, a sa oružja će biti uzet DNK. Detaljno se uzimaju i tragovi iz iznajmljenog stana u kom je uhapšen Miljanović kako bi se utvrdilo da li je još neko boravio u njemu - kaže izvor i podsjeća da je uhapšeni u Srbiju ušao ilegalno, najvjerovatnije prije nekoliko dana.

- Do sada prikupljeni dokazi ukazuju da osumnjičeni Crnogorac jeste angažovan, vjerovatno i plaćen, ali da nije riječ o profesionalcu. Vidi se da nije dobro poznavao lokal u kom je planirao da počini zločin.

Sumnja se da je imao pomagača, koji mu je dojavio da Nilović sjedi u bašti, ali je jasno da nije očekivao munjevitu reakciju Nilovića, koji je uspio da pobjegne - kaže izvor.

Da li je pomagač Miljanovića, za kog se vjeruje da je blizak kavačkom klanu, u trenutku kada je on upao u baštu, sjedeo u njoj ili njenoj blizini, ili je možda izašao neposredno prije njegovog dolaska, kako dodaje, trebalo bi da bude utvrđeno tokom istrage.

Kako navodi, na snimku se vidi da je napadač samouvjereno ušao u baštu, ali da nije znao na koju će stranu kada je grupa muškaraca u kojoj je bio Nilović skočila od stola i pobjegla.

- S druge strane, sve upućuje na to da je Miljanovićeva meta bila na oprezu. Niloviću i njegovim prijateljima život je spaslo to što su se dali u bjeg gotovo iste sekunde kad je maskirani napadač u crnom zakoračio u baštu, a sekunde prije njegovog ulaska upućuju na to da su sumnjivca primetili još kad je naišao - objašnjava sagovornik.

Prema njegovim riječima, da naoružani muškarac nije poznavao ni teren oko kafića, svjedoči i to što je bježao rutom koja je pokrivena kamerama.

- U štek-stanu pronađeno je oružje, kao i silikonska maska i garderoba koju je nosio, jer nije ni pokušao da se riješi dokaza - kaže on.

Prema njegovim riječima, da naoružani muškarac nije poznavao ni teren oko kafića, svjedoči i to što je bježao rutom koja je pokrivena kamerama.

- U štek-stanu pronađeno je oružje, kao i silikonska maska i garderoba koju je nosio, jer nije ni pokušao da se riješi dokaza - kaže on.

Tagovi