Crna hronika

OTKRIVENO KO JE BIO META UHAPŠENOG CRNOGORCA

Autor mondo.me Izvor Kurir

Meta napada u kafiću na Vračaru navodno je bio M.N. (31) zvani Runjo iz Nikšića, za koga policija vjeruje da je povezan sa škaljarskim klanom, piše Kurir

Izvor: Printscreen/Kurir

Kako prenose sa njim u društvu su bili N.K. (39) i V.K. (39).

Policija u Beogradu uhapsila je crnogorskog državljanina M.M. (33) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

On se sumnjiči da je juče oko 17 časova naoružan ušao u baštu jednog kafića na Vračaru, da bi vrlo brzo iz istog pobjegao u nepoznatom pravcu.

Osumnjičeni ipak nije upotrebio vatreno oružje, niti je iko povređen u incidentu, a gosti kafića su panično polijegali na pod ili pobjegli iz lokala.

Maskirani mladić je prišao njihovom stolu, a oni su odmah počeli da bježe, pa su se sakrili iza šanka. Neki gosti su za to vrijeme i pobjegli iz kafića kako bi sačuvali žive glave.

Naoružani napadač s maskom na licu, prošao je kroz lokal, a potom izašao i pobjegao.

Da li je to bilo neko upozorenje ekipi koja je bila sa njima u društvu ili konkretno M.N., za sada nije poznato. I protiv njega se vode postupci pred sudom.

Policija je brzom akcijom otkrila o kome se radi, pa je opkolila kuću u kojoj se M.M. skrivao i uhapsila ga dok je spavao. U kući je pronađen automatski pištolj “uzi” sa prigušivačem, silikonska maska, kakve pripadnici crnogorskih klanova koriste prilikom likvidacija, i garderobu koju je napadač nosio kada je upao u kafić.

Prije hapšenja u “Durmitoru”, prije nekoliko godina, M.N. se u  medijima pojavio 2016. godine kada je priveden na informativni razgovor u Budvi, nakon kog mu je “boravak otkazan” (deportovan je), te više ne može ući u Crnu Goru.

Tagovi