Crna hronika

Vođa nikšićkog ogranka Kavačkog klana spreman da prizna krivicu!

Autor mondo.me Izvor Dan

Specijalni tužilac na pragu dogovora o priznanju kriviice sa vođom nikšićkog ogranka kavačkog klana.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Nikšićanin R. M. označen u policijskoj evidenciji kao bezbjednosno interesantno lice, odlučio je da sklopi sporazum sa Specijalnim tužiocem i pregovara o kazni zbog šverca narkotika, piše Dan u formi nezvaničnog saznanja pozivajući se na neimenovane izvore bliske tužilaštvu.

R.M. je, zajedno sa svojim bratom P.M. i grupom od još jedanaest lica, uhapšen u policijskoj akciji koja je sprovedena u Nikšiću krajem avgusta prošle godine.

Osim njih u akciji su uhapšeni i A. Đ. i M. K. optuženi da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se bavila švercom droge i iznudama. Svi uhapšeni su poslednjih mjeseci, po nalogu SDT-a, bili pod prismotrom policije zbog distribucije narkotika.

Akciju je izvela nikšićka policija u saradnji sa Specijalnim policijskim timom.

Braća R.M. i P.M. su, navodno, duže vremena bliski kavačkom klanu iz Kotora, a na nikšićkim ulicama bili su prepoznatljivi po luksuznom automobilu porše, koji vrijedi preko 100.000 eura.

Prema nezvaničnim saznanjima, R.M. je od ranije poznat bezbjednosnim organima i označen je kao bezbjednosno interesantno lice. Hapšen je i krivično gonjen više puta, a, prema aktima tužilaštva, našao se na spisku za likvidaciju kriminalnih organizacija koje su, prema spisima tužilaštva, formirali Kotoranin I. V., Nikšićanin R.R. i albanski državljanin E. B.

Hapšen je i početkom prošle godine zbog ilegalnog posjedovanja oružja, a ranije i zbog prijetnji sugrađaninu Z. K. (37), koji je s njim bio u istražnom zatvoru.

R.M. i A. Đ. uhapšeni su u januaru 2018. prilikom racije u jednom nikšićkom lokalu. Tada je iz Uprave policije saopšteno da su u ugostiteljskom objektu u Nikšiću pronašli odbačeni pištolj CZ para, kalibra 9mm, sa okvirom u kojem se nalazilo osam metaka.