Crna hronika

Policija identifikovala autora prijetećeg komentara na portalu Borba!

Autor mondo.me

Identifikovano lice koje je na online portalu postavilo komentar uvrjedljive prirode

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su identifikovali lice koje je na online portalu, ispod teksta, sumnja se, objavilo uvredljivi i prijeteći komentara. O svim preduzetim radnjama je obavješten nadležni državni tužilac kojem su dostavljeni spisi predmeta.

Naime, 28. aprila 2020. godine na online portalu www.borba.me objavljen je tekst pod nazivom “Lavrov udario po Đukanoviću: Milo je pod teretom šverca cigareta, okrenuo se protiv Rusije, sa njim se lako manipuliše!“, ispod kojeg je korisnik Lang obavio komentar uvredljive prirode – na vjerskoj osnovi, koji je bio i prijeteće prirode.

Preduzimajući mjere i radnje tokom policijsko – tužilačkih aktivnosti pristupilo se identifikaciji lica koje je objavilo sporni komentar. Policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija, kao i elektronskih uređaja koje koristi lice D.L. (40).

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je D.L. objavio taj komentar 28. aprila 2020. godine.

U odnosu na sve preduzete mjere i radnje, u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije formiran je predmet čiji su spisi sa prikupljenim dokazima dostavljeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici na izjašnjenje, nakon čega slijedi procesuiranje.

Tagovi