Crna hronika

Rasvijetljeno bacanje eksploziva na Welder pub i Štrudlu

Autor mondo.me

Uhapšeni mladići iz Podgorice

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Policija je rasvijetlila podmetanje eksplozivnih naprava na ugostiteljske objekte Welder pub i Štrudla i uhapsila Ć.T. (24) i A.D. (19) iz Podgorice, kazao je Miloš Vučinić, načelnik Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije u Centru bezbjednosti Podgorica.

“Sprovodeći proaktivne istražne aktivnosti u cilju rasvjetljavanju teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija izvršenih u prethodnom periodu na teritoriji Opštine Podgorica, službenici Centra bezbjednosti Podgorica uspjeli su da obezbijede materijalne dokaze nakon čega su lišili slobode dva lica zbog krivičnih djela izazivanja opšte opasnosti koja su izvršena u decembru 2019. godine i januaru 2020. godine u Podgorici”, naveo je Vučinić.

Možda ce vas zanimati

Podmetanje bombe na Welder pub dogodilo se 16. decembra 2019. godine oko 4,25 časova, a ispred Štrudle 27. januara 2020. godine oko 4,24 časova.

“Uhapšeni su Ć.T. (24) i A.D. (19) oba iz Podgorice, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, naveo je Vučinić.

Ističe da su službenici CB Podgorica zajedno sa nadležnim tužilaštvom u 2019. godine rasvijetlili 89 odsto krivičnih djela koja se dovode u vezi sa podmetanjem požara i eksplozija, od kojih je još devet krivičnih djela iz prethodnog perioda (2015, 2017 i 2018. godina).

“U prvom kvartalu 2020. godine iz oblasti požara, eksplozija i havarija i krivičnih djela koja se dovode u vezi sa njima rasvijetljeno 95 odsto, od kojih je iz prethodnog perioda bilo 36 krivičnih djela: 16 djela iz 2011. godine, dva krivična djela iz 2014. godine, sedam krivičnih djela iz 2015. godine, jedno djelo iz 2016. godine, četiri krivična djela iz 2018. godine i šest krivičnih djela iz 2019. godine”, naveo je Vučinić.

Prema njegovim riječina, visok procenat rasvijetljenosti krivičnih djela iz ove oblasti rezultat je intenzivnih proaktivno istražnih aktivnosti i kvalitetnog operativnog rada službenika policije i tužilaštva, usmjerenih na identifikaciji i procesuiranju izvršilaca.

“Službenici CB Podgorica i u narednom periodu nastaviće sa proaktivnim aktivnostima na rešavanju teških krivičnih djela i njihovom sprječavanju”, poručuje Vučinić.

Tagovi