Crna hronika

Uhapšene četiri osobe zbog nezakonitog ribolova

Autor mondo.me

Cetinjska policija uhapsila je četiri osobe iz Podgorice, zbog nezakonitog ribolova na Žabljaku Crnojevića.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Iz Uprave policije su kazali da su u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica uhapsili R.B. (40), R.S. (56), M.M. (54) i L.S. (19, zbog sumnje da su izvršili krivična djela nezakonit ribolov i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Navodi se da je na jednom portalu objavljen video snimak i tekst o ulovu veće količine ribe sa agregatom.

“Operativnim radom utvrđen je identitet lica koja su se nalazila u plovilu i iz kojeg se sumnja da su vršili ulov ribe u mjestu Malo blato, opština Cetinje”, kaže se u saopštenju.

Sa slučajem je, kako su dodali, upoznat nadležni državni tužilac koja je kvalifikovala krivično djelo kao nezakonit ribolov i konstatovala da se u radnjama svih navedenih stiču elementi tog krivčnog djela.

“Protiv R.B. podnesena je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu.

Cetinjska policija je kontrolom vozila na raskrsnici magistralnih puteva Cetinje – Podgorica i Cetinje – Budva, u Cetinju zaustavila vozilo kojim je upravljao L.S. iz Podgorice, a koji nije imao važeću potvrdu za dozvoljeno međugradsko kretanje vozilom.

“Nadležni tužilac koji je obaviješten o događaju se izjasnio da se u radnjama L.S. stiču obilježja krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, kaže se u saopštenju.

L.S. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

Tagovi