Crna hronika

Kriminalac iz Bara naručio bombaški napad na kuću službenika UIKS-a

Autor mondo.me Izvor Dan

Podgoričko Osnovno tužilaštvo proslijedilo je Osnovnom sudu optužni predlog protiv S. M., M. D., N. C., Z.P. i E. M., koji su osumnjičeni za bacanje bombe na kuću službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Saše Burića, saznaje Dan.

Izvor: MONDO-Gordana Bojanić

Prema optužnom predlogu, neutvrđenog datuma 2020. godine, u Podgorici, okrivljeni Z.P. i E.M. s umišljajem su podstrekli okrivljene S. M., M. D., N. C., da neovlašćeno nabave i drže ručnu bombu M-75 i da je okrivljeni S.M. aktivira u dvorištu kuće oštećenog Saše Burića.

Dan navodi da su to uradili tako što je Z.P. po nalogu E.M. pozvao okrivljenog Dujovića i tražio od njega da nabavi ručnu bombu i da je aktivira u dvorištu kuće Saše Burića što je ovaj prihvatio.

U optužnom predlogu čije djelove penosi Dan se navodi da su u noći 11. febuara 2020, oko 2 časa, S. M., M. D., N. C., vozilom došli do porodične kuće oštećenog Saše Burića.

S.M. je izašao iz vozila i bacio ručnu bombu u dvorištu kuće oštećenog Saše Burića i članova njegove porodice, među kojima su i maloljetna djeca. Usled eksplozije, nastala su oštećenja na prozoru spavaće i dnevne sobe, na fasadi kuće i trotoaru, kao i na vozilima folksvagen golf V, reno megan i folksvagen golf IV. Za to vrijeme, okrivljeni M. D. i N. C. su čekali u vozilu i pazili da neko ne naiđe, da bi se nakon toga zajedno sa okrivljenim S. M. odvezli s toga mjesta”, navodi se u optužnom predlogu.

Prema saznanjima podgoričkog dnevnika sumnja se da su  okrivljeni S. M., M. D., N. C., kao saizvršioci izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a okrivljeni Z.P. i E.M. su putem podstrekivanja izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.