Crna hronika

Prijava protiv Tivćanina zbog upotrebe pirotehničkih sredstava

Izvor MINA

Tivatska policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv K.A (34) iz tog grada zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Iz policije su kazali da im u vezi sa tim događajem nije podnijeta prijava, već su operativnim radom došli do informacija da je u naselju Seljanovo narušavan javni red i mir pucnjavom i bukom.

Kako je saopšteno, o saznanjima do kojih je policija došla upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je policiji dao smjernice i uputstva u cilju potpunog rasvjetljavanja tog slučaja.

Iz policije su kazali da se, na osnovu početnih policijskih saznanja, tužilac nije mogao izjasniti da li se radi o krivičnom djelu ili nekoj drugoj nezakonitosti.

"Policija je preduzela potrebne radnje povodom spornog događaja, koje su se između ostalog odnosile na provjeru da li je došlo do upotrebe oružja, pa su prikupljena obavještenja od većeg broja građana na osnovu kojih je utvrđeno da se kritične večeri čula pucnjava, koja je bila proizvod ispaljivanja vatrometa", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je policija pribavila i video zapis tog događaja na kojem se vidi da se radi o upotrebi eksplozivnih materija ispaljivanjem vatrometa.

Danas su službenici policije u službene prostorije priveli K.A. za kojeg je utvrđeno da je sa terase svog stana upotrijebio pirotehničko sredstvo – vatromet koji je ispalio povodom porodične proslave“, naveli su iz policije.

Kako su kazali, zbog počinjenog prekršaja iz člana 13 Zakona o javnom redu i miru, K.A je procesuiran Sudu za prekršaje.

On je na javnom mjestu upotrijebio eksplozivne materije i time narušio javni red i mir i bezbjednost građana“, kaže se u saopštenju.