Crna hronika

ODT Podgorica večeras radi u tri smjene

Autor mondo.me Izvor MINA

Državni tužioci u Osnovnom državnom tužilastvu (ODT) u Podgorici večeras će raditi u tri smjene, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Navodi se da su tužioci naložili policiji da uhapsi i privede više od 30 osoba zbog kršenja mjera nadležnih državnih organa tokom proteklih 24 sata.

„Tokom noći ce državni tužioci saslušati u svojstvu osumnjičenih sva privedena lica, za koja postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, i donijeti odluku o daljem postupanju“, kaže se u saopštenju.

ODT je, kako su kazali, organizovalo tri tužilačka tima kako bi se na najefikasniji način i u što kraćem roku obavili svi poslovi iz nadležnosti državnog tužilaštva.

„Za ove potrebe rada jednog od tužilačkih timova, Osnovni sud u Podgorici ustupio nam je sudnicu koja zadovoljava sve zdravstveno sanitarne uslove za sprovođenje saslušanja osumnjičenih“, kaže se u saopštenju.

Iz Tužilaštva su ponovo apelovali na građane da ne krše mjere nadležnih državnih organa, prije svega zbog svog i zdravlja svoje porodice, a zatim i da sebe ne dovode u situaciju da se nađu na udaru Državnog tuzilaštva.

„Državno tuzilaštvo ima kapaciteta da u potpunosti odgovori i ovom zadatku, i uvjeravamo vas da će svako kršenje mjera, bez izuzetka, biti sancionisano“, dodaje se u saopštenju.