Crna hronika

Uhapšen srpski državljanin, pronađeno oružje

Autor mondo.me

Policija u Bijelom Polju kontrolišući automobil u kojem su se nalazili Đ.Š. (24) iz Bijelog Polja i S.P. iz Srbije (45), kojeg ta država potražuje za izvršenje više krivičnih djela, pronašla je pušku marke „Baikal“ kalibra 12mm, kao i dvije puške „Zastava“ kalibra 12mm

Izvor: Uprava policije Crne Gore

'S.P. je lišen slobode i protiv njega su podnijete dvije prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima - neprijavljivanje boravka i nezakoniti boravak. Njega je Sud za prekršaje kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1.500 eura i za njega će biti donijeto rješenje o otkazu boravka u Crnoj Gori i on je predat graničnoj policiji Republike Srbije na graničnom prelazu Gostun'', navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je takođe došla do saznanja da je S.P. privremeno koristio za stanovanje objekat u mjestu Stožer u Bijelom Polju vlasništvo Đ.Š.

''Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Bijelom Polju izvršen je pretres ovog objekta kojom prilikom je bjelopoljska policija pronašla 18 patrona lovačke municije kalibra 12 mm i 17 komada bojeve municije kalibra 7.9 mm'', kazali su iz UP.