Crna hronika

Privođenja na Žabljaku, dijelili pomoć bez dozvole NKT-a

Autor mondo.me

Žabljačka policija po nalogu tužioca pozvala je pet osoba da u svojstvu građanina daju izjavu na okolnosti kršenja mjera Nacionalnog koordinaciog tijela (NKT) za suzbijanje koronavirusa, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Iz policije su kazali da su Z.P. (59) M.M. (28), K.K. (26), Z.K. (50) i D.Š.(30) dijelili humanitarnu pomoć na gradskom i seoskom prodručju i na taj način prekršili privremenu mjeru NKT-a.

Kako su naveli u mjeri NKT-a je naznačeno da je zbog epidemiološkog rizika zabranjena organizacija dostavljanja na kućnu adresu namirnica i ljekova bez saglasnosti Operativnog štaba NKT -a.

“Oni ovu saglasnost nijesu posjedovali što su konstatovali policijski službenici prilikom kontrole na terenu”, kaže se u saopštenju.

Kako su rekli, po nalogu tužioca te osobe su pozvane u službene prostorije kako bi se od njih bila prikupljena obavještanja od građanina, a nadležni tužilac je naložio uzimanje izjave od još jednog lica.

Iz policije su kazali da su spisi predmeta dostavljeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima na dalju nadležnost.