Crna hronika

U šest gradova procesuirano više osoba

Autor mondo.me

Crnogorska policija u šest gradova procesuirala je više osoba zbog nepoštovanja privremenih mjera donijetih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: Uprava policije

Kako se navodi, policija je Beranama u subotu, na jednom stadionu, zatekla pet osoba, gdje su i legitimisani.

"D.B. odbio je da da na uvid dokumenta službeniku policije, kada je u pravcu policajca bacio plastičnu flašu i fizički nasrnuo na jednog službenika i pocijepao mu rukav od jakne", rekli su iz policije.

Kako su naveli, D.B je odmah uhapšen i doveden u prostorije Centra bezbjednosti Berane.

Iz policije su rekli da je D.B. uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenika u vršenju službene dužnosti i on je privreden nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Iz policije su kazali da su od N.Š. (19), D.R. (22) i J.S. (33) prikupljena obavještenja o okolnostima okupljanja i zadržavanja više od dvije osobe na otovrenom prostoru i spisi su dosatavljeni tužiocu.

"Tužioc se izjasnio da u radanjama tih osoba nema elemenata krivičnog djela, jer su izjavile da nijesu bile u grupi već da su trening obavljali samostalno", kaže se u saopštenju.

Navodi se da su u Beranama uhapšeni A.B.(25) i M.O.(28) zbog prevoza više od dvije osobe u vozilu.

„U oba slučaja policija je prilikom kontrola vozila tih osoba zatekla još po dvije osobe što je suprotno privremenoj mjeri“, kazali su iz policije.

Iz policije su naveli da se osumnjičeni terete za krvično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Kako su rekli, u Nikšiću su policajci uhapsili četiri osobe zbog kršenja privremenih mjera.

Iz policije su rekli da su uhapšeni F.V, A.B i A.Đ, koji su bezbjednosno interesantne osobe i L.N.

„Kontolom vozila Audi A3 oko jedan sat i 40 minuta policija je zatekla te četiri osobe, što je suprotno zabrani prevoza više od dvije osobe u vozilu", kaže se u saopštenju.

Iz policije su naveli da se oni sumnjiče za krvično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Kako se navodi, kotorska policija je sprovela u karantin S.L. iz tog grada i protiv nje podnijela krivičnu prijavu zbog kršenja mjere kućne samoizolacije.

„Protiv S.L je podnijeta krivična prijava za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“, kaže se u saopštenju.

Iz policje su rekli da su službenici policije u Tivtu jednu osobu sproveli u karantin jer je prekšila mjeru kućne saoizolacije.

„Na adresi stanovanja nije zatečena F.K. i protiv nje podnijeta krivična prijava“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, policija je u Žabljaku u ponedjeljak oko 17 sati, na magistralnom putu Šavnik – Žabljak, zatekla M.K. iz Nikšića.

Iz policije su rekli da se M.K uputio u pravcu Plava kako bi kupio motocikl i da je na taj način prekršio zabranu međugradskog saobraćaja i protiv njega je podnijeta krivična prijava.

Kako se navodi, uhapšen je vlasnik lokala Z.Đ. (63) iz Bijelog Polja koji je otvorio lokal "Luft" uprkos naredbi.

„U lokalu je zatečeno još pet osoba. Z.Đ. je lokal otvorio uprkos zabrani i on se tereti za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“, kazali su iz policije.