Crna hronika

Šest osoba procesuirano zbog kršenja mjera sprečavanja širenja virusa

Autor mondo.me

Policija je Nikšiću, Danilovgradu, Cetinju i Žabljaku procesuirala šest lica zbog kršenja privremenih mjera donijetih zbog sprječavanja širenja korona virusa.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Kivična prijava je podnijeta u Nikšiću zbog kršenja privremenih mjera, pa je protiv R.Đ. zbog prevoza više od dva lica vozilom podnijeta krivična prijava. U vozilu se nalazilo lice koje nije imalo prijavljen boravak iz Republike Srbije i njemu je donijeto rješenje o samoizolaciji.

"Danilovgradska policija je juče na magistralnom putu Podgorica – Nikšić zaustavili vozilo kojim je upravljao M.Ć. (35) dok se u vozilu nalazio N.Đ. (36). Kontrolom je utvrđeno da su lica prekršili odluku o zabrani putničkog međugradskog saobraćaja, te da ne posjeduju potvrdu o potrebi kretanja van mjesta prebivališta. Oni su lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", saoštili su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je juče u Cetinju uhapšen Z.L. (39) iz Podgorice zbog istog krivičnog djela.

"Policija je ovo lice kontrolisala u saobraćaju kada je utvrđeno da se sa njim u vozilu nalaze još dva lica, te je on na ovaj način rekršio privremenu mjeru zabrane prvoza više od dva lica u voziilu", navodi se u saopštenju.

"U Žabljaku je registrovano kršenje zabrane međugradskog saobraćaja, te je protiv S.Š. (52) i D.B. (59), oba lica iz Budve, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", saoštili su iz UP.

Tagovi