Crna hronika

Advokati dostavili dokument: Sinđelić tajno sniman i praćen?

Autor mondo.me Izvor Vijesti

Branioci nepravosnažno osuđenih lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića, advokati Miroje Jovanović i Dušan Radosavljević, dostavili su Apelacionom sudu dokument za koji tvrde da ga Specijalno državno tužilaštvo krije, pišu Vijesti

Izvor: MONDO/TV-printscreen

kako pišu Vijesti, u dokumentu, za koji navode da je iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu dostavljen glavnom specijalnom tužiocu Milivoje Katniću, objašnjeno je da je svjedok saradnik u postupku za pokušaj terorizma u Crnoj Gori - tajno praćen i sniman u martu 2019. godine u Srbiji.

Možda ce vas zanimati

Pojašnjeno je i gdje se i kada Sinđelić, tokom mjera tajnog nadzora sastao sa četiri nepoznate osobe, sa kojima je ugovarao "ozbiljan" posao.

"Prisutnima je objasnio da je novac koji je imao 'potrošio za ono što su mu smjestili u Crnoj Gori' a u vezi sa čim su mu i 'Rusi dosta pomogli'... Sinđelić se zatim pohvalio da ima dosta prijatelja u RF, a koja su pomogla kad je trebalo, te je prokomentarisao da bi 'neuspjeli navodni državni udar u Crnoj Gori' bio sigurno realizovan da je planiran", piše u dokumentu smederevskog Višeg javnog tužilaštva, prenose Vijesti.

Oni su Katniću ponudili da mu u skladu sa zakonom dostave dokumentaciju, ako smatra da je to od značaja za krivični postupak u Crnoj Gori.