Crna hronika

Policajci saslušani zbog smrti zatvorenika

Autor mondo.me Izvor Dan

Više državno tužilaštvo još uvijek nije zvanično saopštilo šta je uzrok smrti Rajka Peruničića (21) iz Podgorice, koji je preminuo u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija 30. novembra 2019. godine, piše Dan

Izvor: Unsplash

Dan je poslao pitanje Višem državnom tužilaštvu u Podgorici da li je u obdukcionom nalazu ustanovljeno da je Peruničić preminuo nasilnom smrću, ali konkretan odgovor nijesu dobili. U međuvremenu, tužilaštvo je uzelo izjave od više službenika UIKS-a koji su bili u kontaktu sa Peruničićem.

U predmetu formiranom u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici povodom smrti Rajka Peruničića, a kako smo vas već obavijestili aktima ovog tužilaštva od 16. januara 2020. godine i od 27. januara 2020. godine, dostavljen je obdukcioni zapisnik i predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg su preduzete mjere i radnje za kojima se ukazala potreba. Nakon analize svih prikupljenih obavještenja i podataka, biće donijeta odluka u predmetu”, navodi se u odgovoru koji je Danu uputila Lepa Medenica, portparol i državni tužilac u Višem tužilaštvu u Podgorici.

Možda ce vas zanimati

Povodom smrti Rajka Peruničića, državni tužilac je saslušao više službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i policije kako bi prikupio informacije šta se dešavalo s tim mladićem od momenta privođenja do prebacivanja u spuški zatvor.

Njegova porodica je izrazila sumnju da nije u pitanju prirodna smrt, a isključuju i samoubistvo.

Iz uprave spuškog zatvora ranije su saopštili da je Peruničić, koji je bio u Zatvoru za kratke kazne, preminuo u KCCG oko 9 časova i 50 minuta.

On se u jutarnjim časovima obratio zatvorskom osoblju usled pogoršanja zdravstvenog stanja, zbog čega je bez odlaganja odveden u Klinički centar Crne Gore.

Nadležni u Kliničkom centru obaviće obdukciju u cilju utvrđivanja uzroka smrti R.P. Inače, imenovano lice je privedeno na izdržavanje kazne zatvora 27. novembra u večernjim satama, a prethodnih dana je tretiran od strane zatvorskih ljekara”, saopšteno je iz UIKS-a nakon Peruničićeve smrti.

Tagovi