Crna hronika

Navijači Partizana braniće se sa slobode

Autor mondo.me Izvor Dnevne novine

Osnovni državni tužilac u Kotoru saslušao je 34 osobe koje se terete za incident na bazenu u Budvi, koji se dogodio 7. marta, nakon čega ih je pustio da se u daljem toku postupka brane sa slobode

Izvor: Printscreen/Kurir TV

Incident se dogodio u subotu prije početka vaterpolo utakmice u okviru regionalne A1 lige između Vaterpolo kluba Primorac iz Kotora i Vaterpolo kluba Partizan iz Beograda na bazenu “Dragan Trifunović” kada je došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo, po procjeni policije, oko 120 navijača Vaterpolo kluba Partizan.

Od 34 uhapšene osobe, njih sedam se tereti da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok je 27 navijača osumnjičeno za krivično djelo učestvovanje u neredima.

“Ova lica su kamenicama oštetila po jedno službeno vozilo Uprave policije i Hitne medicinske pomoći. U navedenom događaju oštećena je i infrastruktura objekta bazena ‘Dragan Trifunović’, odnosno ulazna vrata prostorija i sale za treninge koja se nalazi u okviru objekta. Prilikom narušavanja javnog reda i mira od za sada nepoznatog lica, aktiviran je i ubačen suzavac unutar objekta”, saopštili su ranije iz UP.

Podsjećamo, nakon incidenta u službene prostorije policije privedena je 41 osoba, od kojih su sedam maloljetnici.

Tagovi