Crna hronika

DETALJI HAPŠENJA ŠKALJARCA u SRBIJI: Policiji rekao da sumnja da ga prate

Autor mondo.me Izvor Kurir

Crnogorski državljanin N.M. (41) uhapšen je juče u Požegi po Interpolovoj potjernici.

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/Thomasaf

On je u Požegu navodno došao taksijem iz Kraljeva. Nakon hapšenja je izjavio da sumnja kako ga je pratilo nekoliko nepoznatih osoba, najvjerovatnije iz krimogene sredine i da je bio uplašen za ličnu bezbjednost.

Za njim je bila aktivna Interpolova potjernica zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo i pokušaj ubistva u Kotoru 2017. godine i zbog stvaranja kriminalne organizacije, saopštila je UP Crne Gore.

Trenutno se istražuje koliko je vremena N.M. proveo u Srbiji, gdje se skrivao, da li je imao logistiku i da li je u Srbiji počinio neko krivično djelo.

Golman 2017. godine ubijen dok je radio sklekove na stadionu.

N.M. se sumnjiči za ubistvo golmana Gorana Lenca u septembru 2017. godine i pokušaj ubistva Milana Jovićevića. Takođe, tereti se i za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Mršić se prema navodima istrage dovodi u vezu sa škaljarskim klanom.

Lenc je ubijen 16. septembra 2017. na stadionu fudbalskog kluba Bokelj, oko 17 i 25 sati dok je trenirao. Ubica nije bio maskiran i posmatrao je sa tribina Lenca, koji je trenirao sa drugom. U vrijeme ubistva, na terenu je bilo još ljudi, ali je napadač strpljivo čekao da oni počnu da se razilaze, sišao je sa tribine, simulirao i da on trenira.

Prišao je Lencu dok je golman radio sklekove i ispalio mu dva hica u glavu. Potom je pobjegao prema izlazu stadiona i ispalio još nekoliko hitaca u vazduh, vjerovatno u namjeri da uplaši eventualne očevice.

Istražitelji su tokom pretrage terena nakon zločina pronašli kesu u kojoj je egzekutor sakrio pištolj, i to je bio trag koji im je pomogao da dođu do DNK profila osumnjičenog Kotoranina, protiv koga je podnesena krivična prijava.

N.M. je dva sata posle ubistva Lenca privođen, ali je nakon saslušanja pušten na slobodu i od tada mu se gubi svaki trag.