Crna hronika

Uhapšeno 34 navijača Partizana, sedam zbog napada na policajce!

Autor mondo.me

Budvanska policija je zbog incidenta koji se dogodio sinoć prije početka vaterpolo utakmice lišila slobode 34 lica dok je protiv sedam maloljetnih lica podnijela krivične prijave u redovnom postupku.

Izvor: iStock / Getty Images Plus

U Budvi je sinoć prije početka vaterpolo utakmice regionalne A1 lige između Primorca i Partizana na bazenu Dragan Trifunović došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo, po procjeni policije, oko 120 navijača beogradskog kluba.

Nakon incidenta u službene prostorije privedeno je ukupno 41 lice od kojih su sedam maloljetnici.  

Protiv sedam maloljetnih lica podnijete su krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo“, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su slobode lišene 34 punoljetne osobe od kojih se sedam tereti i za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Osam službenika Uprave policije je tokom incidenata zadobilo lake tjelesne povrede.

Ova lica su, kamenicama oštetila po jedno službeno vozilo Uprave policije i Hitne medicinske pomoći. U navedenom događaju oštećena je i infrastruktura objekta bazena „Dragan Trifunović“, odnosno ulazna vrata prostorija i sale za treninge koja se nalazi u okviru objekta. Prilikom narušavanja javnog reda i mira, od strane za sada nepoznatog lica, aktiviran je i ubačen „suzavac“ unutar objekta“, saopšteno je iz UP.

Iz Uprave policije saopštili su da se preduzimaju aktivnosti na identifikovanju ostalih lica koja su učestvovala u navedenom incidentu kao i  lica koja su aktivirala „suzavac“.

Lica lišena slobode biće danas uz krivičnu prijavu privedena državnom tužiocu u Osnovno državno tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da su počinila navedena krivična djela.