Crna hronika

Tuča srednjoškolaca u Podgorici: Učenik zadobio težak potres mozga

Autor mondo.me Izvor Dan

Učenik Srednje elektro-tehničke škole „Vaso Aligrudić” P.B. zadobio je težak potres mozga prije tri dana kada ga je nakon sukoba, van školskog dvorišta, u predjelu glave udario stariji dječak iz Građevinske škole „Marko Radović”, piše Dan

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/mrohana

Veselin Pićurić, direktor ove srednje škole potvrdio je za Dan da je zbog tuče učenika i nanošenja teške tjelesne povrede policija privela starijeg dječaka, a nadležni organi su obaviješteni o cijelom slučaju i sprovode radnje iz svoje nadležnosti.

On ističe da je P.B. tri dana bio u bolnici zbog potresa mozga i da je pušten na kućno liječenje.

“Učenici naše škole znaju da se ne smiju tući u školi i dvorištu. Do svađe, a potom i tuče u kojoj je povrijeđen našučenik došlo je u Ulici Jovana Plamenca na Zabjelu, gdje dječaci inače i žive. Policija je preduzela sve korake kako bi utvrdila šta se dogodilo jer se radi o teškoj tjelesnoj povredi. Majka povrijeđenog učenika je u šoku, a i pored toga što se to nije dogodilo u našoj školi preduzeli smo sve neophodne mjere da se ovakvi incidenti ne ponavljaju ni na jednom mjestu jer nije dobro da učenici kroz fizičko nasilje rješavaju eventualne probleme”, kazao je Pićurić.

Prema njegovim riječima, radi se o dvojici učenika koji su ranije bili najbolji drugovi, ali se, kako je dodao, nešto u međuvremenu dogodilo i njihov odnos se promijenio.

“Trudićemo se da spriječimo ovakva dešavanja, oni znaju da je ovo veliki prestup i vjerujem da ćemo sa kolegama iz druge škole ovakav incident adekvatno sankcionisati”, kazao je Pićurić.

Tagovi