Crna hronika

Vaso Gazivoda: Moj sin nije bio bezbjedonosno interesantno lice!

Autor mondo.me Izvor Dan

Cetinjanin Vaso Gazivoda, čiji je sin Andrija 17. februara ove godine ubijen u sačekuši ispred jedne cetinjske teretane, tvrdi u razgovoru za Dan da policija zna ko sije smrt po Cetinju.

Izvor: iStock / Getty Images Plus

On je u razgovoru za podgorički dnevnik rekao da je od policije tražio da mu pokažu dokaze da je njegov sin bio bezbjednosno interesantno lice, a na kraju mu je rečeno da Andrija nije bio evidentiran kao član nekog kriminalnog klana.

Gazivoda je rekao da ubistvo njegovog sina nije obračun klanova već klasična krvna osveta, uz opasku da javno stoji iza te tvrdnje.

Da ima klanova, zna se kako se s njima svuda u svijetu policija obračunavala. Uhapse, nađu pištolje obrisanih brojeva, kriptovane telefone, drogu za stimulans, procesuiraju ih… Oni dobro znaju ko sije smrt po Cetinju”, rekao je, između ostalog, Gazivoda za Dan.

On je dodao da je njegov sin Andrija imao dozvolu za oružje koje je koristio prilikom lova, a koje je kupio na osnovu dobijene dozvole.

Da li bezbjednosno interesanta osoba koja je povezana sa klanovima može da dobije dozvolu za korišćenje oružja, kao što je moj sin imao dozvolu i prošao sve moguće filtere državne, javne i tajne, inspekcije i komisije? I na kraju je dobio rješenje da može da drži lovačku pušku. Ako je oko kriminalnog miljea, ako je bezbjednosno interesantno lice, zašto su mu davali dozvolu? Dobio je dozvolu jer nije bio iz svijeta kriminala”, rekao je Gazivoda.

Ako se neko druži sa nekim, da bude prije neke situacije drug i prijatelj sa nekim, kao što je bio moj sin, za to je i platio. Policija nema dosije o mom sinu”, naglasio je Gazivoda.

Tagovi