Crna hronika

ISPOVJEST TERORISANE DJEVOJKE: Momak me pekao peglom!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Ivana Filipović (23), koju je 12. marta 2019. tadašnji momak Đorđe Lacković (24) zvjerski pretukao u stanu u Novom Sadu, svedočila je juče u Osnovnom sudu, i to iz posebne prostorije, kako se ne bi srela sa napadačem jer ga se i dan-danas plaši!

Ilustracija
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Na prvom ročištu advokat oštećene Zorica Perić rekla je da Ivana ne bi mogla da podnese susret s nasilnikom i da bude u istoj prostoriji s njim jer bi se u takvoj situaciji onesvijestila, podsjeća Kurir.

Žrtva je dobila status posebno osjetljivog svjedoka, a juče je rekla „da je zainteresovana za krivično gonjenje optuženog“.

Kurir prenosi da je Filipović na sudu ispričala da ju je Lacković kuhinjskim nožem ubo u natkoljenicu, gazio je cijelom težinom i udarao nogom po tijelu.

“Od toga su mi polomljena rebra i probijena plućna maramica” rekla je Ivana odgovarajući na pitanja advokata okrivljenog.

Ona je ispričala i da ju je bivši momak „gazio po prstima na rukama, a kada ju je odgurnuo, radijator je otpao od siline tog udarca“.

“Kada me je pekao peglom, bila sam savijene glave, tako da ne mogu da procijenim da li me je pekao celom površinom pegle ili dijelom. Trzala sam se od bolova i vrištala. Bila sam u majici kratkih rukava”, ispričala je detalje mučenja.

Veštak dr Vladimir Pilija rekao je „da je na osnovu medicinske dokumentacije konstatovao da je oštećena zadobila povrede opasne po život“.