Crna hronika

Identifikovan ubica Roganovića,ubistva na Cetinju nemaju veze sa kriminalom

Autor mondo.me

Za ubistvo Novljanina Šćepana Roganovića osumnjičen je B.M., kazao je na konferenciji za medije specijalni državni tužilac Veljko Rutović. Glavni specijani tužilac Milivoje Katnić naveo da nema indicija da su ubistva Cetinjana povezana sa kriminalom.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Kako je naveo Rutović u okviru istrage o ubistvu Roganovića od preko 150 osoba prikupljena su obavještenja, a rađena su i poligrafska testiranja.

On je pojasnio da je od septembra 2019. formirana kriminalna organizacija čiji je organizator K.V., a njeni članovi B.M. i Đ.M., kao i srpski državljani V.M. i B.V. Podsjetimo Novljanin K.V. osumnjičen je da je organizovao i naručio ubistvo sugrađanina Šćepana Roganovića, a za njim je policija raspisala lokalnu potjernicu.

U okviru istrage ranije je uhapšen i M.Đ. osumnjičen da je pomogao nakon zločina i uništio tragove. Njemu je ranije određen pritvor. Novljanin Šćepan Roganović ubijen je 13. februara u Herceg Novom.

Specijalno državno tužilaštvo i policija su do sada identifikovali dvije osobe koje su učestvovale u pokušaju ubistva Igora Krstović, kazao je specijalni državni tužilac Saša Čađenović.

Krstović ranjen je 28. januara u Zeti. Do sada su u okviru istrage uhapšeni Vidoje Stanišić i Dragiša Bulatović i njima je određen pritvor.

Glavni specijani tužilac Milivoje Katnić naveo da nema indicija da su ubistva Cetinjana Pera Muhadinovića i Andrije Gazivode povezana sa sukobom organizovanih kriminalnih grupa.