Crna hronika

Mariju Miloševiću pritvor do 30 dana

Autor mondo.me Izvor Dnevne novine

Vijeće Višeg suda u Podgorici preinačilo je odluku sudije za istragu Miroslava Bašovića i odredilo pritvor do 30 dana Mariju Miloševiću zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića, pi[u Dnevne novine

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Naime, sudija Bašović je prije tri dana odbio predlog za određivanje pritvora Miloševiću, na koju odluku se žalilo tužilaštvo.

Milošević se u ovom predmetu tereti da je kupio vozilo iz kojeg je izvršeno ubistvo.

Kako pišu Dnevne novine, na dvije novčanice, kojima je plaćeno vozilo iz kojeg je pucano, od po 500 eura i jednu od 200 nađenje njegov DNK.

Milošević se takođe sumnjiči da je učestvovao i u ubistvi Miodraga Kruščića.

Milošević je uhapšen na Kosovu 18. jula 2018. godine po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog više krivičnih djela i ubistva.

Ekstradicija Miloševića tražena je i zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića, koje se dogodilo 11. oktobra 2016. godine na Cetinju.

Osim njega, za učestvovanje u ubistvu Đuričkovića sumnjiče se i Igor Mašanović i Vukota Vujačić, koji su takođe uhapšeni na Kosovu i čije izručenje će se sprovesti po okončanju postupka koji se vodi protiv njih u toj zemlji.