Crna hronika

Targetirali pogrešnog čovjeka, pa mu prijetili vezivanjem u stanici!

Autor mondo.me Izvor Vijesti

Cetinjaninu kojeg je policija greškom povezala sa ubistvom Andrije Gazivode (30), u tamošnjoj stanici policije jedan od službenika te institucije prijetio je da će ga vezati i nazivao ga ubicom

Snimak 1
Izvor: Uprava policije

Prijetnje i uvrede pretrpio je nakon što je samoinicijativno došao u stanicu policije da im kaže da on jeste osoba sa snimka koji su objavili, ali ne i ubica.

To je “Vijestima” saopšteno nezvanično, nakon što su članovi Savjeta za građansku kontrolu policije utvrdili da je jedan od policajaca neprofesionalno postupao.

“Na osnovu sprovedenog postupka, koji je uključio odgovarajuće razgovore i uvid u službenu dokumentaciju OB Cetinje, Savjet je utvrdio da je policijski službenik N. B. neprofesionalno postupio u trenutku kada su lica pristupila u službene prostorije. Policijski službenik N. B. je građanina kvalifikovao i sa njim i njegovom porodicom razgovarao na način kojim nije poštovao njihovo dostojanstvo. Savjet je izdao preporuku načelniku OB Cetinje da pokrene postupak u cilju utvrđivanja disciplinske odgovornosti službenika N. B.”, piše u zajedničkom saopštenju Savjeta i porodice tog građanina.

Možda ce vas zanimati

Gazivoda je ubijen je 17. februara u prijestonici. Policija je pet dana kasnije objavila dva snimka i fotografije muške osobe, tražeći pomoć od građana u prepoznavanju lica “koje se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela - ubistvo”...

Dan kasnije, medijima su dostavili saopštenje u kojem su konstatovali da je osoba sa snimka identifikovana i da je utvrđeno da nema veze sa ubistvom.

Iz Savjeta je juče rečeno da su se interesovali za zaštitu integriteta i bezbjednosti tog građanina i da su zbog toga ostvarili kontakt sa njegovom porodicom i načelnikom OB Cetinje Igorom Popovićem.

“Porodica je iskazala žaljenje zbog tragičine smrti sugrađanina i zabrinutost zbog načina na koji su sprovedene i saopštene aktivnosti policije u vezi sa prepoznavanjem i postupanjem nakon toga. Saopštili su da su i dalje suočeni sa pojačanim stresom, uznemireni zbog svih dešavanja i zabrinuti kako će se sve to odraziti na njihovo zdravlje u budućnosti... Jasno su ukazali na postupak i odnos policajca kojem su se obratili pošto su pristupili u službene prostorije OB Cetinje”.

U saopštenju piše i da je porodica prihvatila izvinjenje, da su naišli na profesionalan i korektan odnos Popovića, ali i da neće tužiti policiju: “Jer im je prihvatljiv odnos i postupak načelnika OB Cetinje prema njima i ne žele ovu tragediju da koriste u pravcu bilo kakve finansijske i druge koristi”.

Objava kojom policija traži pomoć u identifikaciji tog građanina i juče je bila na njihovom zvaničnom Tviter nalogu.