Crna hronika

Uslovna kazna zbog dva metka

Autor mondo.me Izvor Dan

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Miroslav Turković i okrivljeni V.M. zaključili su 25. decembra 2019. godine sporazum o priznanju krivice

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/ipopba

“Okrivljeni M.V. priznaje da je 24. maja 2019. godine u porodičnoj kući, svjestan svog djela, čije izvršenje je htio i znajući da su njegove radnje zabranjene, neovlašćeno držao municiju za vatreno oružje kategorije B, na način što je u spavaćoj sobi, u posudi, držao dva metka kalibra 7,9mm, a što je otkriveno prilikom pretresa izvršenog od strane ovlašćenih policijskih službenika, čime je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Državni tužilac i okrivljeni su saglasni da Osnovni sud okrivljenom M.V. izrekne uslovnu osudu, kojom mu se prethodno utvrđuje kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca i istovremeno određuje da se ista neće izvršiti ako okrivljeni u roku od godine po pravosnažnosti presude donijete na osnovu sporazuma o priznanju krivice ne učini novo krivično djelo”, navodi se u sporazumu.

Državni tužilac i okrivljeni su saglasni da Osnovni sud izrekne mjeru bezbjednosti oduzimanje predmeta dva metka.

“Državni tužilac i okrivljeni saglasno se odriču prava na žalbu protiv odluke suda donesene na osnovu ovog sporazuma”, piše u sporazumu.