Crna hronika

Pješak stradao u centru Bara (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.me

Pješak V.K. (1964) porijeklom iz Makedonije, poginuo je danas u centru Bara kada je na njega naletio automobil kojim je upravljao Baranin E.M. (1996).

Izvor: MONDO

Nesreća se desila u 12:30 u Bulevaru Dinastije Petrovića kada je pješaka V.K. udario automobil marke mercedes bjelopoljskih registarskih oznaka. Stradali je prelazio ulicu van pješačkog prelaza na mjestu gdje je otkinut dio žičane ograde koji onemogućava pješake da prelaze bulevar van za to predviđenih mjesta.

Od siline udara pješak je odbačen 15-ak metara dalje a ljekari su konstatovali da je stradao na licu mjesta. 

Saobraćaj na ovom dijelu bulevara bio je duže od dva sata u prekidu zbog uviđaja.

Nesreća se desila neposedno kraj pijace u centru Bara tačno preko puta klinike Zejnilović na jedinom mjestu gdje je otvorena žičana ograda koja sprečava pješake da prelaze bulevar van za to predviđenih mjesta.

Komunalna policija u Baru je, kako saznajemo, više puta je davala nalog da se žičana ograda zatvori i na ovom mjestu što je u nekoliko navrata i učinjeno ali su nepoznata lica svaki put micala dio ograda praveći prolaz koji je omogućavao pješacima da iz naselja Toplica I pređu bulevar blizu gradske pijace. 

Na ovom mjestu u Baru su se i ranije dešavale saobraćjne nezgode jer je saobraćajnica nepregledna u slučaju prelaza pješaka zbog zelenog rastinja koje smanjuje vidljivost suprotnih traka.