Crna hronika

Dvije godine zatvora za prodaju četiri grama heroina

Autor mondo.me Izvor Dnevne novine

Okrivljeni Z.Lj. potpisao je sporazum o priznanju krivice sa tužiocem i pristao na dvije godine zatvora zbog izvršenja krivičnog djela neovlaćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – u konkretnom 4,127 grama heroina, prenose Dnevne novine.

Izvor: MONDO

Taj sporazum nedavno je potvrdio i Viši sud u Podgorici.

“Okrivljeni je 10. avgusta 2019. godine, oko 21.15 časova u Podgorici neovlašćeno radi prodaje držao opojnu drogu heroin, iako je bio svjestan da postupa neovlašćeno i protivpravno, pa je to i htio, na način što je označenog dana u ruci držao jedno PVC pakovanje u kome se nalazilo 25 manjih PVC pakovanja sa sadržajem opojne droge heroin, ukupne neto mase 4,127 grama. On je prilikom kontrole predao ovlašćenim policijskim službenicima Stanice kriminalističke policije za borbu protiv droge, a ista je bila namijenjena daljoj neovlašćenoj prodaji”, precizirano je u sporazumu, pišu Dnevne novine.

Kako se dodaje, državna tužiteljka i okrivljeni Z.Lj. su se usaglasili da mu Viši sud u Podgorici, kao stvarno i mjesno nadležan sud, za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Takođe, od okrivljenog je oduzeta i opojna droga u količini od 4,127 grama heroina, kao predmeta izvršenja krivičnog djela.

Tagovi