Crna hronika

Sporazum o priznanju krivice:Pristao na dvije godine i osam mjeseci zatvora

Autor mondo.me Izvor Dnevne novine

Sporazumom o priznanju krivice, potpisanim sa državnim tužiocem VDT-a u Podgorici, okrivljeni R.N. pristao je na jedinstvenu kaznu u trajanju od dvije godine i osam mjeseci, pišu Dnevne novine

Entrance gate to prison with gaurds
Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/pixinoo

On je pristao  na jedinstvenu kaznu u trajanju od dvije godine i osam mjeseci za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako pišu Dnevne novine, Viši sud u Podgorici potvrdio je ovaj sporazum, u kojem je precizirano da okrivljeni mora platiti i troškove krivičnog postupka, koji se odnose na ime nagrade i naknade braniocu po službenoj dužnosti u iznosu od 2.057 eura.

Okrivljeni je priznao da je tokom 2019. godine sve do 27. avgusta 2019. godine, u kući u Nikšiću kao i u putničkom vozilu “golf” 2 radi prodaje držao marihuanu – odnosno osam “džointa” sa opojnom drogom ukupne neto mase 127,188 grama, a ista je bila namijenjena daljoj neovlašćenoj prodaji.

Prilikom pretresa oduzeta mu je nađena droga ali i digitalna vaga.

“Tokom 2019. godine sve do 27. avgusta 2019.godine, u kući u Nikšiću okrivljeni je protivno Zakonu o oružju, neovlašćeno držao vatreno oružje A kategorije – automatsku pušku marke “M70″ serijskog broja 300507 sa okvirom, 51 komad puščane municije kalibra 7,62×39 mm, 29 komada puščane municije kalibra 7,62x54R, sedam komada pištoljske municije kalibra 7,62 mm, tromblonski dodatak za automatsku pušku i ručnu bombu M-52 serijskog broja 8613”, navodi se u sporazumu i dodaje da mu je sve oduzeto tokom pretresa.

Tagovi