Crna hronika

Vukotić u samici, Kavčani ga izviždali

Autor mondo.me Izvor Kurir

Jovan Vukotić (39), navodni vođa škaljarskog klana, koji je u subotu iz Srbije izručen Crnoj Gori, već dva dana se nalazi u spuškom zatvoru, i to pod neviđenim mjerama obezbjeđenja, jer je procijenjeno da mu je bezbjednost ugrožena!

Izvor: MONDO/Aleksandra Rogošić

Vukotić je u subotu uveče, nakon saslušanja u podgoričkom višem tužilaštvu, doveden u pritvorsku jedinicu.

"Doveden je oko 20 sati i sproveden je u ćeliju na trećem spratu istražnog zatvora. Ćelija je prije njegovog dolaska ispražnjena i pretvorena u jednokrevetnu, tako da je sam u njoj. Ispred vrata njegove sobe 24 sata dežuraju stražari", objašnjava izvor Kurira i nastavlja:

"U Spužu trenutno robija nekoliko pripadnika kavačkog klana, koji već šestu godinu ratuje sa škaljarskim. Dok je Vukotić prolazio hodnikom kako bi bio sproveden u ćeliju, neki „kavčani“ su ga izviždali. Ovaj njihov potez mogao bi da se shvati kao najava mogućeg napada na njega", piše Kurir.

Možda ce vas zanimati

Sagovornik Kurira ističe da zbog svega toga nadležni ne žele ništa da prepuste slučaju.

"Navodni vođa škaljarskog klana praktično nema kontakt s drugim pritvorenicima. Totalno je izolovan. U šetnje ide isključivo sam, i to u izdvojenom krugu, gdje niko ne može ni da ga vidi, a kamoli da ga sretne. Takođe, u njegovu ćeliju ništa ne može biti unijeto što direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija prethodno nije odobrio", objašnjava sagovornik Kurira.

Imajući u vidu to što su krajem decembra u Beogradu uhapšena četvorica muškaraca koji se sumnjiče da su pokušali da sipaju otrov cijanid u hranu koja se Vukotiću dostavljala u beogradski zatvor, stražari u Spužu sada strogo vode računa i o njegovim obrocima.

"Zbog tog slučaja on će imati strog režim ishrane, odnosno vodiće se računa o ručku koji će dobijati kako bi bio izbjegnut rizik od trovanja. Praktično sva hrana koja je namijenjena Vukotiću biće pregledana i strogo kontrolisana", kaže izvor Kurira i dodaje:

"Inače, da je četvorka uhapšena u Beogradu uspjela da sipa cijanid u Vukotićev obrok, on bi odmah preminuo, a sve bi izgledalo kao da je doživio srčani udar."

Podsjetimo, nadležni su i prilikom izručenja Vukotića u Crnu Goru, koje sprovedeno u tajnosti, bili izuzetno oprezni.

"Bile su organizovane dvije pratnje, tako da se nije znalo u kojoj je on. Akciju su obezbjeđivali pripadnici specijalnih jedinica dviju policija. Vukotić je helikopterom crnogorske policije transportovan do Pljevalja, odakle je blindiranim vozilom odvezen u tužilaštvo. Tokom saslušanja imao je pancir, a kada su ga izvodili, imao je fantomku", podseća izvor Kurira i dodaje da su specijalci naoružani dugim cijevima bili u njegovoj pratnji.