Crna hronika

Osumnjičeni za učešće u ubistvu Milića izručen Crnoj Gori

Autor mondo.me

Cetinjanin Mitar Marković (25) koji je osumnjičen za pokušaj ubistva i stvaranje kriminalne organizacije koja je ubila Cetinjanina Bogdana Milića, izručen je danas iz Hrvatske u Crnu Goru saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: iStock / Getty Images Plus

“Marković se potražuje zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On se sumnjiči da je bio član kriminalne organizacije, te da je u okviru realizacije kriminalnog plana ove kriminalne organizacije učestvovao u pokušaju ubistva više osoba na Cetinju gdje je ubijen Milić”, naveli su iz policije.

Markovića podgorički Interpol potražuje radi prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici.

Marković je sa Petrom Laličićem u Hrvatskoj uhapšen u avgustu, od kada je u ekstradicionom pritvoru. U okviru istrage saslušano je više bezbjednosno interesantnih osoba sa Cetinja, koje su bliske kavačkom klanu.

Osim njih dvojice za ovo ubistvo su osumnjičeni i Mošo Paović (18), Lazar Nedović (20) i Žarko Pejaković (19) koji su se navodno nakon izvršenja tog krivičnog djela krili su u se u jednom apartmanu Budvi, koji su ranije rezervisali.

Podsjetimo, Milić je ubijen 11. juna, oko 17 sati u pucnjavi na Cetinju, dok su njegovi prijatelji Dragan Vušurović (33), Marko Vujačić (48) i Goran Vušurović (48) ranjeni.

Tagovi