Crna hronika

Drakula htio da OTRUJE Jovana Vukotića! Vođa škaljaraca čudom se spasio

Autor mondo.me Izvor Kurir

Marko Drakula, kako sumnjaju istražitelji, bio je organizator plana da se, navodno, vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić cijanidom sipanim u hranu ubije u ekstradicionom pritvoru Centralnog zatvora!

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/Easylight

Kako izvor Kurira otkriva, osim njega, istražitelji su lisice u decembru 2019. stavili i Marijanu Dimitrijevskom, zvanom Maki, Nikoli Jovanoviću, kao i Nemanji Milutinoviću, zvanom Afri.

"Uhapšeni se sumnjiče za pripremu ubistva Jovana Vukotića, desne ruke Igora Dedovića koji je likvidiran u Atini. Sumnja su da su po nečijem nalogu pokušali da u ručak, koji se Vukotiću svakodnevno dostavlja iz jednog restorana u Beogradu, sipaju smrtonosni otrov", kaže sagovornik Kurira.

Podsetimo, sumnjive muškarce obučene u policajce prijavila je žena koja Vukotiću dostavlja hranu. Navodno, nju su, kada je izašla iz taksija, presreli muškarci koji su tražili da im pokaže šta nosi u kesi. Ona, međutim, toga dana nije nosila hranu, već lične stvari, odnosno garderobu.

Izneo odbranu

"Osumnjičeni su saslušani i oni su negirali da su nameravali da supstancu koja je pronađena kod njih u špricu, a za koju je veštačenjem utvrđeno da je natrijum-cijanid, ubrizgaju u jelo „škaljarca“. Na pitanje da objasne zbog čega su bili u policijskim uniformama, osumnjičeni Drakula priznao je da su se maskirali, ali „ne zbog izvršenja krivičnog dela, već da bi snimili spot za Jutjub“, otkriva izvor Kurira i podseća da je kod njih tada, osim lažnih policijskih uniformi sa oznakama UKP i kačketa, pronađena i policijska značka, koja je ukradena još 2006.

Sagovornik Kurira podseća da je osumnjičenima određen pritvor, kao i da je kod njih pronađeno oružje.

"Četvorici osumnjičenih je određen pritvor i istraga protiv njih je u toku. Inače, reč je o povratnicima, pošto su Drakula i Jovanović ranije hapšeni zbog pokušaja ubistva, a Dimitrijevski i Milutinović zbog trgovine drogom", dodaje Kurirov sagovornik.

Kako je Kurir ranije pisao, hemijsko jedinjenje koje je pronađeno kod osumnjičenih, kako je pokazalo veštačenje, ubilo bi Vukotića za manje od minuta da je dospelo u njegovu hranu.

Pojačano obezbeđenje

"Prava je sreća da je osobi koja inače nosi hranu ovom pritvoreniku bilo sumnjivo to što su je zaustavili „policajci“ i tražili da pregledaju kesu. Da je kojim slučajem cijanid pripremljenim špricem ubrizgan u obrok, njemu ne bi bilo spasa. Naime, hrana koja se dostavlja u pritvor ne podleže pregledu u smislu sastava, već se samo pregleda da se u hrani ne skrivaju nedozvoljeni predmeti poput nožića ili testerica, ili droga", objašnjava izvor.

On napominje da je Jovanu Vukotiću, posle otkrića da mu je život ozbiljno ugrožen, obezbeđenje pojačano.