Crna hronika

Rožajka ostaje u pritvoru, priznala da je nožem izbola mladića!

Autor mondo.me

Apelacioni sud potvrdio je pritvor Rožajki R. D. (42) osumnjičenoj da je u novembru prošle godine ubila osamnaestogodišnjeg Božidara Vujadinovića u ulazu zgrade u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Vijeće Apelacionog suda navelo je da je R. D. osnovano sumnjiva da je počinila krivično djelo ubistvo koje joj se stavlja na teret naredbom o sprovođenju istrage, prenosi Pobjeda.

Podgorički dnevnik navodi da se u obrazloženju odluke navodi se da R.D. nije sporila da je došlo do svađe između nje i B.V. i da ga je ubola nožem u grudi, nakon čega je Božidar Vujadinović izašao ispred vrata gdje je pao.

Apelacioni sud je pojasnio da je prvostepeni sud pravilno cijenio sve okolnosti kada je R. D. pritvor produžio zbog opasnosti od bjekstva.

U obzir je uzeta činjenjica da okrivljena R. D. ima porodične veze u inostranstvu - sestru u Njemačkoj od koje može tražiti - dobiti pomoć za slučaj bjekstva odnosno skrivanja.

Pobjeda navodi da je Dacić od ranije poznata istražiteljima osuđivana je za ubistvo koje je počinila 1999. godine. Ona je 2000. godine pravosnažno osuđena na osam godina robije jer je izazvala požar u kom su stradale njena jednomjesečna ćerka i jednogodišnja ćerka njene prijateljice Dž. L.

Tagovi