Crna hronika

Marko (24), koji je izbo čovjeka u porti crkve, ubio i škaljarce u Atini?

Autor mondo.me Izvor Kurir

Operativna saznanja policije pokazuju da je Marko P. (24) jedan od četvorice pucača koji su 20. januara u Atini pobili "škaljarce" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića pred ženom i djecom, piše Kurir.

Izvor: Printscreen Star.gr

On je i 2015. u porti crkve u Vraniću ubio čovjeka.

Marko P. je 2. avgusta 2015. u tom mjestu nožem ubio Sašu Joksića (39), koji ga je upozorio da ne urinira u porti tamošnje crkve.

On je posle monstruoznog ubistva u Vraniću izvjesno vrijeme bio u pritvoru, ali je 2018. iznenađujućom odlukom suda pušten da se brani sa slobode i od tada je u bjekstvu. Uhapšen je tek prije desetak dana kod jednog prijatelja u Aranđelovcu i tad su kod njega pronađeni pištolj i falsifikovana bugarska lična karta, piše Kurir.

Izvor iz bezbjednosnih službi kaže da su istražitelji tom prilikom došli i do nekih saznanja.

"Utvrđeno je da je Marko P. bio u Atini 20. januara, kada su ubijene vođe "škaljarskog klana", a za ulazak u Grčku je koristio lažna bugarska dokumenta, koja su i nađena kod njega. Samo nekoliko sati nakon likvidacije u atinskom restoranu "Voskopula", Marko P. je s tim lažnim dokumentima napustio Grčku i otišao u Bugarsku, da bi dan kasnije stigao u Srbiju", kaže sagovornik Kurira.

Prema njegovim riječima, srpske bjezbednosne službe su u saradnji s kolegama iz Grčke u međuvremenu saznale identitet i ostale trojice osumnjičenih za mafijašku likvidaciju u Atini, ali još nema čvrstih dokaza za njihovo hapšenje.

"Kako se sumnja, sva četvorica osumnjičenih za ubistvo "škaljaraca" imali su bugarska dokumenta, s kojima su ušli u Grčku, a zatim je i napustili, a riječ je o državljanima Srbije i Crne Gore. Što se Marka P. tiče, postoje ozbiljna saznanja da se on u toku bjekstva zbog ubistva u Vraniću povezao sa jednom veoma moćnom kriminalnom grupom i da je kasnije, po njihovom nalogu, sa još trojicom plaćenika pobio "škaljarce" u Atini", naveo je sagovornik Kurira.

Inače, ubistvo dvojice vođa "škaljarskog klana", izvedeno u prepunom restoranu pred suprugama i djecom, privuklo je veliku pažnju medija na Balkanu.

Četvorica ubica, maskiranih kapuljačama i maramama, ušla su u restoran, i dok su dvojica držali na nišanu prestravljene goste, druga dvojica su otišla na sprat restorana i stala pred Dedovića i Stamatovića, koji su večerali sa porodicama.

"Ispalili su više od 20 hitaca u glave i grudi "škaljaraca", a jedan metak je pogodio u nogu i Stamatovićevu suprugu. Cio napad je izvršen precizno i munjevito, jer je za manje od 30 sekundi sve bilo gotovo. Ubice su, koristeći metež i paniku, neometano izašle iz restorana i ušle u džip, koji ih je čekao u blizini, nakon čega su pobjegle", izvestili su tada grčki mediji.

I Dedović i Stamatović su u vrijeme ubistva bili u bjekstvu, a iz straha od ubica iz suprotstavljenog "kavačkog klana" promijenili su lični izgled. Pustili su bradu, drastično su smršali i često mijenjali mjesto prebivališta. Međutim, ubice su ih locirale u Atini tako što su im mjesecima pratile žene i djecu! Naime, Igorova i Stevanova supruga su za novogodišnje praznike krenule u Grčku i ubicama je bilo jasno da će se tamo naći sa muževima.

Dedović i Stamatović su se u Grčkoj kretali bez obezbjeđenja, kako ne bi privlačili pažnju, a u restoranu "Voskopula" u Atini, otkad su im stigle porodice, večerali su dva puta nedeljno. To ubicama nije moglo da promakne, pa su u nedelju, 20. januara, pripremili i izvršili mafijašku egzekuciju.

Kamere u restoranu su u to vrijeme bile isključene, a na snimcima sa obližnjih objekata se vide samo četiri tamne siluete kako se udaljavaju posle zločina.

I