Crna hronika

Suđenje za ubistvo Borete i Zečevića: Svjedočila vještakinja za DNK analize

Autor mondo.me Izvor Standard

U Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje grupi koja se sumnjiči za umiješanost u ubistvo Budvanina Đorđa Borete i doktora Dragana Zečevića u Bečićima, piše Standard.

Izvor: MONDO

Na današnjem ročištu svjedočila je vještakinja za DNK analize i zamjenica načelnika Forenzičkog centra u Danilovgradu Sandra Kovačević.

Ona je govorila o broju alela u genima koji su pronađeni prilikom DNK vještaćenja a koji pripadaju osumnjičenima.

Kako je u nalazu, po broju alela pronađeno da se radi o donorima najmanje četiri osobe odbranu je zanimalo da li se može utvrditi da se ipak radi o tri osobe, kako je napisano u prethodonom nalazu, piše Standard.

Možda ce vas zanimati

Zastupnik optužbe Saša Čađenović kazao je kako su takva pitanja nepotrebna jer se njima želi utvrditi da optuženog Rafailovića nema u nalazu, a nalaz je, kako je rekao, jasan.

Zastupnici odbrane su kazali da se dva nalaza vještaka ne poklapaju te da ako ne dođe do izmjene, postoje dva različita nalaza.

Kako piše Standard, oni su na današnjem ročištu iznijeli i niz prmjedbi na osnovni i dopunjeni nalaz koje će vještakinja razmotriti i izložiti na narednom ročištu.

Prema podacima istrage i Specijalnog tužilaštva, Rafailović je iz automatske puške ispalio najmanje 14 metaka u pravcu Borete, Zečevića, koji su se nalazili na terasi lokala Trofej. On je tako ubio Boretu i Zečevića, a jednoj osobi nanio tešku tjelesnu povredu.

U maju 2016. godine, na teritoriji Crne Gore, okrivljeni Rafailović i Bulatović organizovali su kriminalnu organizaciju, a članstvo u kriminalnoj organizaciji su prihvatili okrviljeni Vladimir Z. Šmanja, Ratko M. Vušović, Ivan D. Cicmil i druga neidentifikovana lica.

Tagovi