Crna hronika

Podgoričanin osumnjičen za silovanje supruge: Dokazaću svoju nevinost

Autor mondo.me Izvor Dan

Podgoričanin V.Š., koji je optužen da je silovao svoju suprugu, obratio se redakciji Dana pismom, u kojem je poručio da će tokom suđenja dokazati svoju nevinost.

Izvor: Guliver/getty images/ iStock / Getty Images Plus/choochart choochaikupt

“Nalazim se u pritvoru već tri mjeseca. Početak suđenja mi je zakazan za 3. februar u podgoričkom Višem sudu. Ovim putem želim da se oglasim i po prijavi Uprave policije da sam prilikom privođenja u Više tužilaštvo slomio vrata od policijske marice pričinivši štetu od 338 eura. Slučaj je uzelo Osnovno državno tužilaštvo i teretilo me za isto, nakon čega je rađena rekonstrukcija uz moje prisustvo”, napisao je V.Š. u pismu.

Možda ce vas zanimati

Tokom rekonstrukcije, kako je napisao, pred tužiocem i više pripadnika policije pokazao je kako je otvorio vrata i pobjegao.

“Iz marice sam izašao za manje od 30 sekundi bez ikakve upotrebe sile ili lomljenja vrata, kako su oni to ranije naveli. Tužilac je odbacio optužnicu kao neosnovanu”, napisao je V.Š..

Podgorički Viši sud ranije je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva protiv njega.

“Zbog tajnosti postupka, ne mogu iznositi detalje. Moj branjenik je negirao izvršenje krivičnog djela i dokazaćemo njegovu nevinost”, kazala je ranije advokat Milica Saveljić, koja će braniti V.Š..

Prema optužnici, V.Š. je u noći između 27. i 28. oktobra 2019. godine, upotrebom sile, prinudio svoju suprugu na obljubu, piše Dan.

Suđenje ovom Podgoričaninu će biti zatvoreno za javnost.

Tagovi