Crna hronika

Efikasna saradnja crnogorske policije i italijanskih bezbjednosnih službi

Autor mondo.me

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Veljović sa saradnicima prisustvuje Konferenciji za dodjelu nagrada u oblasti borbe protiv kriminala koja se održava 30. i 31. januara u Napulju.

Izvor: Twitter/Uprava policije

Saradnja crnogorske policije i italijanskih bezbjednosnih službi je snažna, a zajedničko djelovanje u narednom periodu u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima i efikasnog odgovora korupciji i pranju novca je prioritet, ocijenjeno je na sastanku direktora Uprave policije Veselina Veljovića i direktora italijanske policije Franka Gabrielija.

Konferencija se održava u okviru projekta IPA2017 koji vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije, a tema je “Oblast stabilnosti za evropsku bezbjednosnu politiku, nove izazove i policijsku saradnju”.

“Veljović je istakao da crnogorska policija bilježi značajne rezultate u međunarodnoj policijskoj saradnji i borbi protiv svih oblika kriminala što doprinosi evropskoj perspektivi naše države”, navode u Upravi policije.

U nastavku konferencije su se tretirala pitanja operativne policijske saradnje između zemalja Zapadnog Balkana i zemalja Evropske unije u davanju doprinosa evropskoj bezbjednosnoj politici.

“Kako je Crna Gora preuzela jednogodišnje predsjedavanje Asocijacijom šefova policije zemalja Jugoistočne Evrope SEPCA, direktor Veljović je naglasio da će sa evropskim partnerima snažno zastupati interese i potrebe zemalja članica ove asocijacije”, dodaju u policiji.

Veljović se susreo i sa pomoćnikom ministra unutrašnjih poslova Italije Vitom Krimijem, gdje je zajednički zaključeno da je crnogorska policija napravila značajne iskorake u saradnji sa italijanskom policijom koji se ogledaju u velikom broju uspješno sprovedenih akcija i operacija.