Crna hronika

Telefonska komunikacija razotkrila veze ubica Miodraga Kruščića

Autor mondo.me

F. K. je, kako se osnovano sumnja, bio usko povezan sa organizacijom likvidacije Miodraga Kruščića, koji je ubijen 21. maja 2018. godine u Podgorici, pokazale su analize baznog saobraćaja o korišćenju mobilnih telefona i provjere snimaka video nadzora.

Izvor: MONDO

To se navodi u odluci Vrhovnog suda o produženju pritvora ovom okrivljenom koji se sumnjiči za pripadništvo u devetočlanoj organizaciji koju je, prema stavu Tužilaštva, oformio F. B. koja je osim za likvidaciju Kruščića odgovorna i za napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić, piše Pobjeda.

List navodi da se F.K. sumnjiči za krivična djela kriminalno udruživanje i teško ubistvo.

On je prema dokazima koje su prikupili istražitelji na dan ubistva Kruščića svoj mobilni telefon koristio „na liniji bijega M. M. kojeg su istražitelji označili kao direktnog izvršioca ubistva“.

U dokumentu Vrhovnog suda precizira se da je F.K. kritičnog dana koristio svoj mobilni telefon na području od benzinske pumpe “Dekar“ prema naselju Kuće Rakića, prenosi Pobjeda.

Dva dana kasnije, 23. maja 2018. godine, F.K. se taksijem od oftalmološke klinike na Tuškom putu odvezao do zgrade naspram hotela „Kostas“ na Starom aerodromu, dodaje podgorički dnevnik navodeći da je upravo na ovim lokacijama kriminalno udruženje imalo je iznajmljene „štek“ stanove.

Na Tuškom putu, u Ulici 4. jula se nalazi stan u kojem se M.M. skrivao dva dana od trenutka kada je likvidirao Kruščića. 

Kako bi zametnuo tragove, F.K. je u periodu prije i poslije likvidacije Kruščića izmijenio lični opis zbog čega ga neki od svjedoka nisu prepoznali nakon što je uhapšen 22. avgusta 2019. Godine, prenosi Pobjeda.

List podsjeća da je na pres konferenciji Tužilaštva održanoj 19. februara prošle godine saopšteno je da je M.M. pucao u Kruščića, dok je F.B. – organizator ove grupe.

Prema dokumentu Vrhovnog tužilaštva osim M.M, F.B. i F. K., članovi ove kriminalne grupe su G. R. (35), D. V. (37), L. B. (23), M. S. (35) iz Podgorice, M. R. (28) i S. B. (38) sa Cetinja.

Njima se na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i nanošenje teških tjelesnih povreda.