Crna hronika

Uhapšeno 10 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira na Zlatici

Autor mondo.me

Sinoć je u podgoričkom naselju Zlatica došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više grupa okupljenih građana a kojom prilikom su povrijeđena tri službenika Uprave policije a osam policijskih vozila oštećeno.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

"Zbog počinjenih krivičnih djela je uhapšeno 10 osoba", saopšteno je iz Uprave policije.

Uprava policije i komunalne službe Glavnog grada su sinoć sprovodile zajedničku aktivnost na Zlatici u cilju saniranja javnih površina, kada je došlo do okupljanja građana koji su ih u tome sprječavali i izazivali incidente.

“Policijski službenici su pokazali visok stepen tolerancije i pozivali više puta građane da omoguće nadležnim službama da sprovedu radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom na to da su građani i pored više upozorenja i naređenja odbili da se raziđu policija je shodno zakonu primjenila sredstva prinude”, saopšteno je iz Uprave policije

Dodaju da su okupljeni građani kamenovali policiju više puta i da su tri policajca lakše povrijeđena.

“U ovim incidentima građani su oštetili i osam vozila u vlasništvu Uprave policije. Zbog narušavanja javnog reda i mira u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica dovedeno je 13 osoba. Nakon prikupljenih obavještenja tri su puštene, dok su M.M. (21), R.M. (22), Ž.M. (47), I.K. (18), R.Ž. (29), M.Ž. (29), D.B. (18) i N.K. (17) uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, a L.T. (22) i M.B. (30) zbog sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na otpor”, saopštili su iz policije.

Oni preduzimaju mjere kako bi identifikovali druge učesnike u incidentu, a određeni broj osoba im je poznat i za njima tragaju.

“Komunalne službe su tokom noći vratile izgled javne površine u prethodno stanje. Uprava policije poziva građane da se prilikom javnih okupljanja uzdrže od izazivanja incidenata, nećemo dozvoliti narušavanje javnog reda i mira a svi izgrednici će biti procesuirani. Svi događaji ove vrste će biti snimani shodno zakonskim propisima a na napade na policijske službenike ćemo odgovoriti energično”, poručuju iz Uprave policije.