Crna hronika

Advokati: Ako bude izručen, Vukotić će brzo izaći iz zatvora

Autor mondo.me Izvor Dan

Advokati Jovana Vukotića kojeg policija označava kao vođu “škaljarskog klana” tvrde da će on, ukoliko bude izručen Crnoj Gori, brzo izaći iz zatvora jer su postupci protiv njega fingirani.

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/Zolnierek

Advokati Vukotića tvrde da on ne strahuje za svoju bezbjednost na teritoriji Crne Gore i Srbije, piše Dan.

Iako Vukotić, prema tvrdnjama njegove odbrane, posjeduje državljanstvo Srbije, beogradski Apelacioni sud naveo je ranije u rješenju o odbijanju žalbe na odluku o izručenju da je strani državljanin.

Podgorički dnevnik navodi da je imao uvid u dokument koji ima svrhu uvjerenja da Vukotić ima državljanstvo Srbije.

Iz dokaza u spisima i žalbenog rješenja proizilazi, međutim, da Vukotić nije državljanin Srbije, već strani državljanin.

Imajući u vidu primjedbe Apelacionog suda u Beogradu iz rješenja od 31. oktobra 2019. godine, prvostepeni sud je pravilno utvrdio i postojanje zakonskih pretpostavki za izručenje.

Prvostepeni sud je pravilno zaključio da ima dovoljno dokaza koji potkrepljuju osnovanu sumnju da je okrivljeni Jovan Vukotić čije se izručenje traži, izvršio krivična djela koja su predmet molbe za njegovo izručenje Ministarstvu pravde Crne Gore”, navodi se u obrazloženju kojim je beogradski Apelacioni sud ranije odbio žalbu odbrane Vukotića, prenosi Dan.

Porodica Vukotić ranije je saopštila da taj Kotoranin od 23. novembra 2012. godine ima srpski pasoš.