Crna hronika

Veljović: Ne bih dao saglasnost za procesuiranje Goranovića

Autor mondo.me

Direktor Uprave policije Veselin Veljović rekao za Pobjedu da nije dao nalog da se procesuira Nikšićanin Milija Goranović koji je zbog uvredljivog komentara na njegov račun sud kaznio 500 eura.

Izvor: Uprava policije

Prvi čovjek policije rekao je podgoričkom dnevniku da je sličnih i drastičnijih slučajeva sa uvredljivim sadržijima bilo u mnogo u prethodnom periodu ali da on nikada nije naložio da se bilo ko procesuira.

To govori u prilog činjenici da na takve komentare ne obraćam pažnju. Svoje profesionalne aktivnosti sprovodim poštujući principe i uvjerenja, ali prije svega Ustav i pozitivne zakonske propise”, kazao je Veljović Pobjedi.

Goranović je komentar ,,Ne prdnjavi, prdnjavo ljudska“ napisao u ponedjeljak ispod teksta „Bezbjedni smo jer smo protjerali kriminalce iz Srbiji“, na Fejsbuk stranici Vijesti.

Nikšićka policija ga je potom uhapsila i podnijela Sudu za prekršaje zahtjev da se procesuira, navodeći da je prekršio Zakon o javnom redu i miru.

Veljović je rekao da nije bio upoznat sa tim događajem kao i da ne bi dao saglasnost za takvo postupanje ali da službenici policije u organizacionim jedinicama na terenu nisu u obavezi da ga obavještavaju o svim preduzetim radnjama.

U konkretnom slučaju djelovali su u skladu sa vlastitim procjenama”, prokomentarisao je Veljović.